Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНа столичні пляжі поступово приходить цивілізація
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

На столичні пляжі поступово приходить цивілізація

На всіх зонах відпочинку та пляжах спеціалісти проводять щоденні роботи із санітарної очистки територій від сміття. Території пляжів та зон відпочинку забезпечені необхідною кількістю контейнерів та урн для сміття

Підготовчі роботи до пляжного сезону 2012 року у столиці тривають у плановому режимі.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на КП «Плесо».

Так, на всіх зонах відпочинку та пляжах спеціалісти проводять щоденні роботи із санітарної очистки територій від побутового сміття. Території пляжів та зон відпочинку забезпечені необхідною кількістю контейнерів та урн для сміття. Очистку піску проводитимуть як пляжеприбиральними машинами, так і за допомогою ручних знарядь.

Для збільшення кількості туалетів на пляжах та зонах відпочинку встановлено 24 мобільні туалетні кабіни. Також на пляжах та зонах відпочинку відремонтовані та встановлені 142 кабінки для переодягання.

Загалом на пляжах та зонах відпочинку біля води всього розміщено 177 контейнерів та 672 урни для сміття, 136 лав для відпочинку, 215 топчанів, 21 питний фонтанчик, 6 дитячих та 19 спортивних майданчиків, а також 86 водних велосипедів.

Для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя та охорони здоров’я киян і гостей столиці під час відпочинку біля води КП «Плесо» вживає низку профілактичних заходів. Наразі проведено три тури дератизаційних заходів на прибережних захисних смугах водойм та міських пляжів Києва, асенізаційні заходи в громадських вбиральнях, роботи з дезінфекції водопровідної мережі пляжних господарств, а також триває обкошування території.

Крім того, у плановому режимі проведені лабораторні дослідження проб питної води, води поверхневих водойм та піску (ґрунту). Завершують роботи з косметичного ремонту господарських приміщень та різноманітного пляжного інвентарю, споруд тощо.

Тривають роботи і на території острова Труханів. На об’єкті влаштують тимчасовий табір (кемпінг) для вболівальників з Королівства Швеція на період проведення у столиці чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Так, вже проведена очистка території від самосійної парослі, розчистка кущів, завершують роботи з кронування дерев, ремонту громадських вбиралень та водозабезпечення.

Більше того, вирішують питання і щодо відновлення водопостачання на пляжах «Золотий» та «Пуща-Водиця», а також підсипки піску на столичні пляжі. Сьогодні вже відновлено водопостачання на пляжі «Тельбін».

Для зон відпочинку та пляжів попередньо замовлено виготовлення попереджувальних та інформаційних щитів на двох мовах (українською та англійською), які встановлять для попередження та надання необхідно мінімальної інформації мешканцям та гостям Києва.

Також триває організація 20 пунктів надання першої невідкладної допомоги на зонах відпочинку біля води (включаючи 9 постійно функціонуючих медичних пунктів). Наразі пости невідкладної допомоги забезпечують необхідними медикаментами, перев’язувальними матеріалами та дезінфікуючими засобами.

Крім того, організовано роботу 3-х рятувально-водолазних, 6-ти рятувальних станцій, 3-х рятувальних постів, які укомплектовані необхідними плавзасобами, рятувальним та медичним майном. Додатково на сезон планують прийняти на роботу близько 30 матросів-рятівників.

Також спеціалізована (аварійно-рятувальна) водолазна служба підприємства обстежила та очистила підводну частину акваторії пляжів.

У місцях активного відпочинку киян та гостей міста встановлюються обмежувальні буйки.

Нагадаємо, що загалом до купального сезону комунальне підприємство «Плесо» готує 29 зон відпочинку біля води (серед них 11 міських централізованих пляжів), загальною площею 228,87 гектарів.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)