Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСтолична прокуратура повинна розібратися з незаконними тарифи на воду
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична прокуратура повинна розібратися з незаконними тарифи на воду

У фракції «УДАР Віталія Кличка» заявляють, що міські чиновники незаконно стягують з киян додаткові кошти.

Столична влада спровокувала підвищення тарифів на воду в місті – адже саме після звернення «Київводоканалу», який підконтрольний КМДА, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення тарифів. Однак у фракції «УДАР Віталія Кличка» заявляють, що міські чиновники незаконно стягують з киян додаткові кошти, повідомляє прес-служба.

«Ця постанова із 1 березня встановлює тарифи на водопостачання – 1,49 грн за 1 куб. м., а на  водовідведення – 1,16 грн за 1 куб. м. Але представники «Київводоканалу» заявляють, що кияни будуть сплачувати аж 3,37 грн. На якій підставі встановлена така ціна? Очевидно, що міська влада самовільно залазить до кишень киян», - заявляє заступник голови фракції «УДАР» Наталія Новак.

Крім того, депутат зазначає, що жодна з постанов  національного регулятора не передбачає градацію тарифів до 20 чи після 20 числа кожного місяця. А саме з ініціативи столичної влади встановлені нижчі тарифи для громадян, котрі сплачують до цієї дати й вищі – для тих, хто платить після 20 числа.

«Це наводить на думку, що в діях посадових осіб, які виставляють киянам завищені рахунки з водопостачання та водовідведення, є порушення. Тому ми звернулися до Генеральної прокуратури України, аби та перевірила викладені факти, з’ясувала на підставі чиїх розпоряджень кияни змушені незаконно сплачувати за підвищеними тарифами та вжила необхідних заходів», -  говорить Наталія Новак.

При цьому вона акцентує увагу, що голова КМДА Олександр Попов буквально кілька тижнів тому заявив, що влада не планує збільшувати тарифи у Києві: «Як бачимо, чиновники вирішили просто обдурити киян. А КМДА ще й намагається зняти із себе відповідальність за незаконне підвищення. Однак зрозуміло, що за такі нововведення кияни мають «дякувати» міській держадміністрації та особисто Олександру Попову», - вважає Наталія Новак.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)