Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличне озеро Вирлиця захищають від забудови
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичне озеро Вирлиця захищають від забудови

Державна екологічна інспекція Столичного округу підтвердила, що забудовник не мав права здійснювати інженерну підготовку і роботи з берегоукріплення, оскільки дана територія є частиною планувальної діяльності.

 

Державна екологічна інспекція Столичного округу підтвердила, що забудовник не мав права здійснювати інженерну підготовку і роботи з берегоукріплення, оскільки дана територія є частиною планувальної діяльності.

Озеро Вирлиця - одне з найбільших київських озер, яке розташоване в Дарницькому районі. Незважаючи на те, що ця ділянка стала притулком для багатьох червонокнижних пташок, а саме озеро очищає і охолоджує повітря, там планують побудувати черговий ТРЦ.

Ці території здали в оренду забудовникам ще в 2005 році. Довгий час ніяких робіт забудовник не проводив, але в 2012 році мілководді почали засипати піском. З тих пір київські активісти борються проти знищення унікальної флори і фауни.

Екоактівістка і мешканка Дарницького району Анастасія Гмирянская, розповіла, чому озеро Вирлиця - важливе для Києва, і що з ним потрібно робити.

Анастасія Гмирянская розповідає, що зараз в оренді у забудовника знаходиться частина озера і прибережна захисна смуга, а це пряме порушення законів України: Водного і Земельного кодексів.

Також ці території ще з 1994 року були зарезервовані для створення об'єкта природно-заповідного фонду. Є наукові обґрунтування про необхідність створення заказника, в основному через те, що це частина Дніпровського екологічного коридору, це міграційний коридор для птахів. Простими словами, вони зупиняються тут перепочити, деякі види гніздяться. Там зафіксовано близько 30 видів птахів, які охороняються міжнародними конвенціями.

Крім цього, і здоров'я озера залежить від прибережних захисних смуг, це як фільтр. Від цього залежить чистота озера, чи буде воно цвісти, чи ні.

Дарницький район у нас щільно забудований і до того ж тут є великі проблеми із забрудненням повітря. На березі озера тут розташований сміттєспалювальний завод "Енергія", є ще Дарницька ТЕЦ, яка частково працює на вугіллі і є Бортницька станція аерації, - розповідає активістка.

І продовжила: "Ці ділянки, які хочуть забудувати, вони ще й знаходяться в санітарно-захисних смугах сміттєспалювального заводу і станції аерації. Озеро і зелена зона навколо нього - наш фільтр від сміттєспалювального заводу, тому що воно забирає багато забруднюючих речовин з повітря".

Вона додала, що це озеро також є важливим островом охолодження. Є теплова карта Києва, де чітко видно, що озеро - це зелена пляма, яке охолоджує повітря. Це потужний природний кондиціонер.

 

 

 
Коментарі (0)