Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСтоличне житло впало у ціні
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичне житло впало у ціні

Первинний і вторинний ринок столичної нерухомості у 2013 році продемонстрував незначне зниження. Наразі квартиру у Києві можна придбати за ціною 1,5-1,6 дол./кв.м.

Середня вартість квартир на первинному ринку в Києві за минулий рік знизилася на 0,87% і наразі становить 1,7 тис. дол./кв. м, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на компанію SV Development.

За підсумками 2013 року у всіх районах столиці спостерігалося зниження вартості первинного житла, крім Святошинського району, де ціни на житло виросли на 0,2% – до 1,5 тис. дол./кв. м. Максильне зниження вартості квадратного метру - на 1,52% - зафіксовано у Дарницькому районі столиці, який лідирує за пропозиціями найдешевшого житла – 1,4  тис. дол./кв. м. Найдорожче житло надалі можна придбати у Печерському районі (2,5 тис. дол./кв. м).

Втім, падіння вартості квартир спостерігається і на вторинному ринку столиці: в минулому році вона знизилась на 0,78% у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року та 1,9 тис. дол./кв. м.

За даними компанії, вторинне житло подешевшало у всіх районах Київа, окрім Святошинського району. Тут ситуація з ціновою динамікою аналогічна процесам, що відбуваються на первинному ринку нерухомості. Так, ціни у Святошинському районі зросли на 0,19%, до 1,6 тис. дол./кв. м. Найбільше цінове падіння продемонстрував первинний ринок житла Дарницького району - ціна за квадратний метр знизилась на 1,65%, - до 1,6 тис. дол./кв. м. Найдешевше вторинне житло можна придбати у Деснянський район із середнім показником в 1,5 тис.дол./кв. м, найдорожчим – Печерський район (2,9 тис. дол./кв.м).

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні найбільш популярними серед населення залишаються квартири на первинному ринку. Доходи українців стабільно незначні, тому житло вартістю понад 100 тис. дол. розглядається рідко.

 
Коментарі (0)