Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСтоличним тепломережам загрожують зсуви
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичним тепломережам загрожують зсуви

У Києві активізація зсувних процесів на схилах озер Глінка та Совська балка, загрожує руйнуванням магістральних тепломереж, які пролягають поряд з небезпечними ділянками.

ПАТ «Київенерго» на розширеному засіданні колегії Київської міської державної адміністрації звернулося з ініціативою доручити відповідним комунальним організаціям прискорити укріплювальні роботи на схилі озер Глінка (Печерський район) та Совська балка (Солом'янський район). Відповідну ініціативу озвучив технічний директор «Київенерго» Олександр Зайцев, інформують у прес-службі компанії.

Як пояснив пан Зайцев, фахівці «Київенерго» стурбовані активізацією зсувних процесів на схилах озер, що загрожує руйнуванням розташованих поблизу тепломагістралей та інших інженерних комунікацій.

«Наші фахівці ведуть постійне спостереження за зсувонебезпечними ділянками на схилах озер з 2009 року, коли були зафіксовані перші зрушення ґрунту. Спеціальна міська комісія неодноразово видавала приписи, які зобов'язують власника ділянок або забудовників зміцнити схили та стабілізувати зсувні процеси, проте роботи не проводились», – зазначив він.

Зокрема, поблизу від схилів озера Глінка прокладено 2 магістральних трубопроводи діаметром 1200 мм, які забезпечують теплопостачання частини Голосіївського, Печерського та Шевченківського районів столиці. Фізичне пошкодження тепломереж в результаті зсуву може призвести до припинення теплопостачання споживачів та витоку теплоносія на поверхню.

Як відзначають фахівці компанії, на сьогодні відстань між обвалом та тепломережами скоротилося до 16 м, до найближчих житлових багатоповерхових будинків залишилося близько 50 м. Зсув може спровокувати фізичне руйнування не лише тепломагістралей, а й інших розташованих в цьому місці інженерних комунікацій.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко доручив департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА та управлінню з питань надзвичайних ситуацій КМДА провести необхідні заходи щодо зміцнення схилів і стабілізації зсувних процесів. Крім того, КП «Плесо», яке займається благоустроєм столичних водойм, доручено розглянути можливість взяти на обслуговування озеро Глинка.

 
Коментарі (0)