Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика"Київтеплоенерго" спростовує звинувачення прокуратури
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

"Київтеплоенерго" спростовує звинувачення прокуратури

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" спростовує звинувачення Київської міської прокуратури щодо нібито закупівлі компанією насосного обладнання за завищеною ціною
Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" спростовує звинувачення Київської міської прокуратури щодо нібито закупівлі компанією насосного обладнання за завищеною ціною та заявляє, що закупівля була здійснена за найнижчою ціною в Prozorro, про це повідомила пресслужба компанії.
 
"Київтеплоенерго" спростовує звинувачення прокуратури. Закупівля насосного обладнання здійснена за найнижчою ціною в системі Prozorro. Втручання посадових осіб підприємства в процес закупівлі обладнання, необхідного для забезпечення роботи системи теплопостачання міста, технічно неможливе", - ідеться в пресрелізі компанії.
 
За інформацією КП, 30 серпня працівники Київської міської прокуратури прийшли в "Київтеплоенерго" у справі про закупівлю обладнання для тепломереж за нібито завищеними цінами. Правоохоронці звинувачують одного з посадовців підприємства в порушенні законодавства про публічні закупівлі.
 
Як пояснили на підприємстві, "Київтеплоенерго" 2020 року здійснювало закупівлю критично важливого обладнання для роботи системи теплопостачання міста, зокрема, насосів, про які йдеться в документах Київської міської прокуратури.
 
Процедура проводилася відповідно до закону "Про публічні закупівлі" серед трьох учасників, які мали намір продати підприємству насосне обладнання. Проведення закупівель не передбачало обмеження кількості учасників. За встановленою законом процедурою редукціону (аукціону зі зниженням ціни) в автоматичному режимі було визначено учасника з найнижчою ціною.
 
"Отже, участь посадових осіб КП в обранні постачальника була неможливою через принципи роботи системи Prozorro. Відповідно до ст. 29 закону "Про публічні закупівлі" підприємство не мало змоги обрати іншого продавця, окрім визначеного електронною системою Prozorro", - зазначили в компанії.
 
"Київтеплоенерго" вважає необґрунтованими звинувачення Київської міської прокуратури, оскільки всі процедури здійснення закупівель були проведені згідно з вимогами чинного законодавства та перевірені державними аудиторами.
 

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру директору департаменту закупівель КП “Київтеплоенерго” у заволодінні бюджетними коштами. Посадовцю інкримінують забезпечення перемоги в тендері на закупівлю 62 глибинних насосів підконтрольному товариству. Обладнання було поставлено за цінами, "що значно вищі за ринкові", суму збитків визначено у 700 тис. гривень. 

 
Коментарі (0)