Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтолиця приречена на окупацію МАФів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця приречена на окупацію МАФів

У столиці вже не один рік поспіль триває запекла боротьба з кіосками, однак іхня кількість чомусь тільки зростає. Так чи інакше, напрошується висновок, що війна з МАФами вдеться лише на словах.

За останні три роки кількість МАФів у Києві збільшилася у 1,5-2 рази. Така статистика наводиться у статті газети «Дзеркало Тижня».

Як зазначає її автор, точну чисельність МАФів встановити наразі не може ніхто, тому що кіоски – це тіньовий і кримінальний бізнес, реальні обороти якого приховані від держави.

Причому кількість МАФів зростає вражаючими темпами: у 2005 році у Києві їх налічувалося до 4 тис, у грудні 2009-го, коли мерія Леоніда Черновецького зробила точний облік усіх кіосків, – 11,5 тис. У січні 2012-го голова комісії Київської міської державної адміністрації Людмила Денисюк оцінювала кількість кіосків у 13-14 тис. За даними головного управління торгівлі КМДА, станом на 1 вересня 2012 року у столиці нараховувалось 16,2 тис. МАФів, а вже у лютому 2013-го, за даними КМДА – 18 тис. За неофіційними оцінками експертів головного управління благоустрою, у березні поточного  року налічувалося близько 20 тис. кіосків, а згідно з неофіційними даними компанії «Київенерго», у столиці функціонує 24 тис. МАФів (певна різниця залежить від того, враховуються чи ні МАФи, розташовані навколо київських ринків, а також ті, які входять до складу легальних і стихійних ринків).

«Таким чином, столична влада явно не справляється з вірусом. Цікаво, що саме після створення у вересні минулого року оперативного штабу КМДА по боротьбі з МАФами на чолі з Олександром Голубченком їхня кількість не знизилася, а, навпаки, різко зросла. І це дані самого «оперативного штабу», що нібито демонтує тисячі й тисячі МАФів, але досягає чомусь протилежних результатів», - зазначає автор.

Більше того, з 1 квітня 2010 року Київрада ухвалила рішення про мораторій на встановлення нових МАФів у місті, який діє донині. Проте за останні три роки число МАФів все одно збільшилося у 1,5-2 рази.

«Це означає, що компетентні органи, МВС та прокуратура, не виконують рішення Київради, і не роблять нічого серйозного для припинення діяльності знову встановлених МАФів, по суті лобіюючи  великомасштабну нелегальну торгівлю у столиці», - резюмує автор.

Раніше «Україна Комунальна» повідомляла, що на початку березня Київрада затвердила розроблені КМДА правила розміщення тимчасових споруд. За задумом чиновників нові правила мають значно посилити процедуру розміщення таких об'єктів.

Нагадаємо, у зв’язку з цим, нещодавно голова КМДА Олександр Попов заявив про початок активної кампанії з демонтажу МАФів. Першочергово, за словами Олександра Попова, демонтуватимуть кіоски, що розташовані на територіях, прилеглих до станцій метрополітену, навчальних закладів, а також ті, які порушують містобудівельні норми та мають найбільше скарг від киян.

 
Коментарі (0)