Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Столиця розрахувалася за газ, але на тепло не вистачить
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця розрахувалася за газ, але на тепло не вистачить

КМДА компенсувала різницю в тарифах Київенерго, відповідно, Київенерго продовжує сплачувати борги Нафтогазу, проте киянам досі ніхто не може гарантувати теплу зиму.

ПАТ «Київенерго» перерахувало 241,5 млн грн НАК «Нафтогаз України» як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії на потреби населення.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі компанії.

Ці кошти – остання частина передбаченої  постановою Кабінету Міністрів №517 від 11.06.2012 року компенсації Київенерго різниці між чинними тарифами на теплову енергію для потреб населення в Києві та собівартістю її виробництва.

«Зберігаючи  тарифи на теплову енергію для потреб населення на рівні близько 50% від собівартості її виробництва, держава взяла на себе зобов‘язання із компенсації різниці в тарифах. Завдяки отриманій у 2012 році компенсації компанія провела розрахунки з газовиками. Це дає нам підстави сподіватися на стабільне проходження опалювального сезону. Проте у зимовий період споживання газу для опалення столиці суттєво зросте, а відтак і борг за нього знову накопичуватиметься», – підкреслив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Щодня протягом опалювального сезону столиця споживає газу орієнтовно на суму 20 млн грн.

Наразі з урахуванням отриманої компенсації заборгованість із різниці в тарифах перед Київенерго становить 1,564 млрд грн, а заборгованість компанії перед газовиками за спожитий на теплоенергію для населення газ – 287,3 млн грн.

Нагадаємо, в липні-вересні Київенерго перерахувала НАК «Нафтогаз України» 2,005 млрд грн за газ, спожитий на виробництво теплової енергії для потреб населення. Ці кошти були отримані компанією як компенсація різниці в тарифах.

 
Коментарі (1)
Андрей
05 Жовтня 2012 p. 18:59
На ул Стратегическое шоссе 21,в Голосеевском районе,в доме не было ремонта лет 20,если не больше,люди сами начинают красить стены и т д,во двор не возможно заехать сплошные ямы,и с каждым годом ситуация ухудшается!Вопрос за что мы платим коммунальные?И в каких карманах они оседают?И что думают в Жеке по этому вопросу.Ответ один денег нет.!!!А Где и у кого?