Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ грудні кияни можуть отримати борги в рахунках за ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У грудні кияни можуть отримати борги в рахунках за ЖКП

У грудні кияни, які оплачуватимуть рахунки за ЖКП наприкінці листопада, можуть отримати платіжки із заборгованістю за минулий розрахунковий період. У «ГІОЦ» радять не хвилюватися, нарахування боргу може бути із технічних причин.

У рахунках за житлово-комунальні послуги, які кияни отримають у грудні, можливе нарахування заборгованості за попередній розрахунковий період. Зокрема, борг може відобразитися в рахунках тих споживачів, котрі оплатили відповідні послуги наприкінці місяця. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Андрій Щербина.

«Сплати, які прийдуть в останні дні місяця можуть бути не враховані в наступному місяці» - зазначив пан Щербина.

За його словами, система не встигне опрацювати відповідні розрахунки. «Регламент оплати комунальних платежів передбачає, що обробка здійсненого платежу проводиться протягом трьох банківських днів. Тому, якщо споживач оплатить житлово-комунальні послуги 27 або 30 числа цього місяця, система не встигне опрацювати ці платежі, і наступна квитанція буде надана без врахування здійсненого платежу» - пояснив пан Щербина.

Тож, тим киянам, які оплатять цього місяця житлово-комунальні послуги в останні дні, і в наступній квитанції не побачили цієї сплати, «ГІОЦ» радить не хвилюватися. «Я пропоную не хвилюватися, дочекатися отримання наступної квитанції, уважно роздивитися її, впевнитися, що всі оплати враховані і лише в разі, якщо будуть якісь питання, звертатися до виконавців послуг або до нашого підприємства» - зауважив пан Щербина.

При цьому перший заступник директора КП «ГІОЦ» додав, що платіжки, які кияни отримають в листопаді, свого вигляду не змінять. В квитанцію буде лише додано інформацію щодо застосування тарифів до 20 числа у разі сплати до 25 числа, а також буде чітко зазначено розрахункову вартість теплової енергії, котра була спожита домоволодінням.

Нагадаємо, в листопаді кияни отримають рахунки за житлово-комунальні послуги із запізненням. Платіжки надійдуть на 4-5 днів пізніше звичайного, відповідно на аналогічний термін буде подовжено дію пільгового періоду оплати ЖКП. Це зумовлено тим, що за жовтень поточного року мешканці столиці сплачуватимуть за тепло за новим алгоритмом розрахунку, який буде застосовано в будинках, де вже встановлено у 2015 році, але ще не прийнято на комерційний облік будинкові вузли обліку тепла.

 
Коментарі (0)