Рус Укр
ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024У Києві 48-ми тисячам сімей перерахують платіжки за опалення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві 48-ми тисячам сімей перерахують платіжки за опалення

За три тижні цілодобової роботи інспекції, були з'ясовані основні порушення і на сьогодні прийнято рішення про перерахунок 48-ми тисячам київських сімей.
Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати заслухали інформацію щодо нарахувань, які отримали кияни в платіжках на оплату житлово-комунальних послуг, повідомляє прес-служба Київської міської ради.
 
У столиці створена єдина в Україні житлово-комунальна інспекція, до якої надійшло 203 звернення щодо надзвичайно високих нарахувань за теплопостачання за останній місяць. Внаслідок перевірки було виявлено типові причини нарахування захмарних платіжок:
 
- період нарахувань більше одного календарного місяця;
- невідповідність опалювальних площ;
- ненадання мешканцями показань квартирних лічильників;
- зняття показань теплових лічильників ПАТ “Київенерго” без залучення представників будинків.
 
“За три тижні цілодобової роботи інспекції, були з'ясовані основні порушення і на сьогодні прийнято рішення про перерахунок 48-ми тисячам київських сімей. На жаль, чисельність інспекції зараз доволі невелика. Ми готові створити дорадчий орган громадських інспекторів, провести відповідний тренінг, навчити, збільшити кількість людей, які допомагають киянам фактично розібратися в нарахуваннях і захистити сімейний гаманець. Пропоную депутатам та їхнім помічникам долучатися”, - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
 
Він також зазначив, що місто розробило спеціальний соціально-комунальний пакет, який допомагає зменшити вартість комунальних послуг на 50%. Це зокрема, програма 70/30, що включає теплосанацію, заміну вікон і дверей, утеплення стін тощо; відшкодування 30% вартості держкредитів на енергозбереження; безкоштовне встановлення квартирних лічильників соціально незахищеним громадянам; безкоштовна вода: капремонт і будівництво бюветів.
 
“Також місто Київ одне з небагатьох міст в Україні, в якому нарахування відбувається вже не по лічильниках тепла. 95% столичних будинків оснащені приладами обліку, решта, за погодженням з урядом, — прирівняні до таких будинків і нарахування в них відбуваються за середніми показниками лічильників, які є в інших будинках”. - наголосив Петро Пантелеєв.
 

На пленарному засіданні Київради мер столиці Віталій Кличко зобов’язав ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Євро-реконструкція» надати киянам доступ до зняття показань будинкового лічильника, аби забезпечити прозорість нарахувань за тепло в кожному будинку столиці. Міський голова також наголосив, що «Київенерго» має припинити практику нарахувань за опалення більш ніж за один календарний місяць 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
12 Лютого 2017 p. 22:45
Мені "Київводоканал" приписав штучний борг у травні 2016 року при запровадженні нової форми платіжки, а "Київгаз" - ще раніше, також при зміні форми платіжки. Тепер я повинен у свій власний робочий час і за власний рахунок збирати довідки про субсидії, які мені надавались у 2014-2016 роках, і у свій робочий час і знову за власний рахунок везти ті довідки у відділення "Київводоканалу" та "Київгазу". Тобто, без ніякої своєї вини і по незалежним від мене причинам я повинен витрачати власний час, гроші і нерви....
Коля Пухов
12 Лютого 2017 p. 22:49
Невже на платіжках не можна відвести достатньо вільного місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому із дірочками папіросному папірці майже нерозбірливо, або, ще гірше, на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді нерозбірливими стають також і ці записи.