Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиїв «поставлять» на тепловий лічильник
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ «поставлять» на тепловий лічильник

Київська влада планує встановити близько півтисячі теплових лічильників у житлових будинках столиці. Під час заходів можливі відключення опалення та гарячої води.

У Києві влада обіцяє до кінця року встановити близько 500 одиниць теплових лічильників у житлових будинках. Це допоможе жителям міста зекономити до 30% коштів за опалення, повідомляє прес-служба КМДА

«Ми встановлюємо лічильники в будинках, розрахунок споживання тепла в яких найбільший. Після встановлення лічильника фактичне споживання тепла в таких будинках менше приблизно на третину. Приміром, мешканці двокімнатної квартири площею до 55 м2 за опалювальний сезон можуть зекономити на опаленні близько 700 грн», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, у столиці вже є приклади застосування подальших заходів енергозбереження киянами, після встановлення теплового лічильника.

«У Києві існують численні приклади, коли встановлення лічильника стало відправною точкою для подальших заходів з енергозбереження, в тому числі, з боку мешканців. Оскільки подальше встановлення теплорегуляторів, утеплення будинку дає змогу зробити рахунки за тепло ще меншими», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Проте, у зв’язку з обмеженістю бюджетних коштів, які міська влада може виділити на встановлення теплових лічильників,  чиновники будуть залучати інвестиції міжнародних організацій та, в подальшому і ОСББ. Наразі ж програма реалізовується спільно з ПАТ «Київенерго».

Зауважимо, що під час встановлення теплових лічильників можливі відключення опалення та гарячої води.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві кільком десяткам споживачів сьогодні було припинено подачу гарячої води та опалення. У «Київенерго» таку ситуацію пояснюють проведенням ремонтних робіт на тепломережах столиці.

 
Коментарі (1)
Sergiy
25 Грудня 2014 p. 14:13
Теплолічильники нічого не економлять. На то він і лічильник , щоб без засобів регулювання показати фактичне споживання. А що будуть робити чиновники, коли нарахування за показниками лічильника будуть збільшені відносно норм по КТМ.? Якщо поставлять в тих будинках ,що споживають де факто менше ніж по нормам - тоді зрозуміло. Але думаю буде навпаки.