Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Києві проїзд в маршрутках подорожчає до 30%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві проїзд в маршрутках подорожчає до 30%

Вже у вересні-жовтні ціни на проїзд в столичних маршрутках можуть піднятися до 9-10 гривень

Після недавнього підвищення  вартості проїзду в комунальному транспорті столиці киян очікує різке подорожчання проїзду в маршрутках.  Уже невдовзі одна поїздка в столичному маршрутному таксі  буде коштувати 10 гривень. Про це пишуть «ФАКТИ».

– Гривня знецінюється, ціни ростуть. Ми не бачимо іншого виходу, окрім підвищення вартості проїзду, – говорить директор   компанії «Трансгруп» Володимир Назаренко. – Зараз ми їздимо собі в збиток. Вартість проїзду в 10 гривень була б більш економічно обґрунтованою ціною.

Перевізники скаржаться, що в порівнянні з комунальним транспортом їхні витрати набагато більші, бо запчастини і пальне вони  купують за власні гроші.

– Вже в вересні-жовтні ціни на проїзд піднімуться до 9-10  гривень, – стверджує Назаренко.

Експерт громадської компанії «Євро-патруль» В’ячеслав Коновалов переконаний, що перевізники вже давно повинні були підняти вартість проїзду в київських маршрутках, але не ризикнули цього зробити, бо влітку в столиці пасажирів зазвичай значно менше.

– Вартість бензину тут ні при чому, маршрутки не на бензині їздять, – каже Коновалов. – Та й пальне за останній місяць  не набагато подорожчало. Якщо і піднімати ціни, то копійок на 50. Але не на 3  гривні! Навесні 2018 року бензин постійно дешевшав, але чомусь ніхто не знижував вартість проїзду. Та й вірити в те, що перевізники працюють собі в збиток, не доводиться.  Швидше за все, причини майбутнього підвищення інші.

У Києві сьогодні працюють до тисячі маршруток. Прийнято закон про електронний квиток, але він так і не запрацював. Хтось бачив, щоб в міських маршрутках пасажирам давали квитки? Ось і я не бачив. Виходить, в цьому бізнесі крутиться чорний нал. Піднімуть вартість – готівки  буде більше. Можливо – комусь треба  на вибори.

– Проблеми маршрутників мені відомі, – продовжує Коновалов. –  Щодня з однієї машини віддають від 800 до 1000 гривень різним людям, щоб їх не чіпали.  В середньому за зміну один маршрут може заробити до 3,5 тисячі гривень.

 

Я вважаю, що ціни все-таки будуть підніматися поступово, щоб не викликати соціального вибуху. Можливо, перше підвищення відбудеться вже до кінця першого тижня вересня.

 

У тому, що в Києві незабаром піднімуть ціни на проїзд в маршрутках, не сумнівається і директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь.

 

– До кінця року обов’язково буде підвищення приблизно на 40%. Навіть, думаю, що раніше – у вересні-жовтні.  Перевізники в Києві дійсно працюють, що називається, «на нуль». Чому не закриваються? Та тому, що сподіваються на краще. Транспорт в основному старий. Якщо його продавати – все-одно ніхто не купить. Тому і працюють.

Як повідомлялося, з 14 липня проїзд у метро, трамваях, тролейбусах, автобусах, фунікулері, міській електричці вже коштує 8 гривень.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, влада змушена піти на такі непопулярні заходи, аби уникнути кризи в транспортній сфері. Він пояснив, що зараз комунальні транспортні підприємства працюють у збиток.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
08 Вересня 2018 p. 19:15
"– Гривня знецінюється, ціни ростуть. Ми не бачимо іншого виходу, окрім підвищення вартості проїзду, – говорить директор компанії...."---------------------------А може пора вже усім задатися питанням: "А чому гривня знецінюється, і хто у тому винуватий?"
Коля Пухов
08 Вересня 2018 p. 19:16
Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - це коли друкар грошових знаків ( влада) збільшує масу не забезпечених майном держави грошей-папірців. Коротше кажучи, грабунок громадян владою. --------------------------------------------Пояснення дуже просте. Припустим, у вас є певна сума гривень, за які ви можете придбати певну кількість товарів і послуг. Ви не витратили ці гроші, а через деякий час з"ясувалось, що ви можете купити за цю ж суму гривень значно менше тих самих товарів і послуг. Фактично це означає , що вас просто-напросто обікрадено. І хто ж крадій? Відповісти