Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Києві сміттєві баки закопують в землю
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві сміттєві баки закопують в землю

У столиці з'явилися універсальні контейнери для роздільного збору побутових відходів. Нові сміттєзбірники змонтовані на глибині 2,7 метра та оточені бетонною камерою

Плюси використання таких резервуарів для сміття оцінюють мешканці будинків на вулиці Голосіївській. Наразі сім таких контейнерів встановили біля будинків 13-А, 13-Б та 13-В – це три багатоповерхівки на 1600 квартир.

Нові контейнери герметичні, тому туди не зможуть дістатися гризуни та бродячі тварини. Контейнери дозволяють розділяти відходи на три групи: органічні, скляні та інші сухі залишки. Тож перед киянами стоїть завдання привчитися до раціонального поводження з непотребом.

«Люди поки що не звикли до такого сортування. Ми намагаємося все для цього зробити. Наступного місяця дамо необхідну інформацію на платіжках» – розповів директор експлуатуючої організації «Голосієво» Максим Ковальський.

Сміттєві урни об’ємом в 5 куб. м вміщують майже тонну відходів. Що позитивно впливає на вартість надання послуг із вивезення сміття. За попередніми підрахунками компанії, яка виступила ініціатором цього інвестиційного проекту, економія становить 15—20 %.

Знижує ціну і проста технологія діставання відходів. За допомогою дистанційного пульта керування робітник піднімає величезний пакет, вивантажує сміття та встановлює його на місце, а за потреби його можна промити та висушити, щоб використовувати багаторазово.

«Поки що даний проект пілотний. Він триватиме впродовж місяця, і якщо отримаємо схвальні відгуки від мешканців прилеглих будинків, керівників ОСББ та перевізників, то такі контейнери заглибленого типу розповсюдимо по всьому місту»,— зазначив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Посадовець також додав, що найкраще такі сміттєзбіники використовувати у центральній частині міста, оскільки вони не псуватимуть естетичного вигляду Києва. До слова, нині такий метод інтенсивно використовується в Італії, а саме – в історичних частинах міст.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)