Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоУ Києві зменшиться кількість недобудов
Новини ЖКГ
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві зменшиться кількість недобудов

У КМДА мають намір завершити будівництво кількох житлових довгобудів. З приблизно 50 таких об'єктів влада зможе добудувати лише 12-13.

У Києві, за даними Київської міської державної адміністрації, нараховується близько 50 недобудов. Це приблизно 12 тис. квартир. Їх будівництво заморозили п'ять років тому. Однак, у департаменті житлового забезпечення заявили, що на даний момент ведеться підготовка до відновлення будівництва.

Добудовувати багатоповерхівки будуть комунальні будівельні організації, зокрема КП «Спецжитлофонд», проте інвесторам доведеться доплатити за своє житло. Реалізацією займатиметься влада. За такою схемою у липні будуть добудовувати будинок на вулицях Булгакова, 13 і Теремківській, 3. Проте у КМДА зазначають, що з усієї кількості довгобудів добудувати зможуть лише 12-13.

За словами заступника голови КМДА Михайла Кучука, обирають ті будинки, де побудована значна частина, і інвестори згодні доплатити ще, для того щоб закінчити будівництво. «Наприклад, як на проспекті Науки. Там 30 сімей заплатили гроші повністю, а забудовник їх вкрав і втік. Майданчик залишився, інвестори звернулися до нас за допомогою. Якщо вони доплатять, скажімо, 1,5-2 тисяч за квадратний метр, ми їм зможемо допомогти», - розповів виданню «Вести» пан Кучук.

У свою чергу забудовники зазначають, що ці схеми можуть спрацювати не у всіх випадках. «Наприклад, побудовано 70% будинку, а люди проінвестували 100%. У такому випадку вони можуть погодитися доплатити ще 10-15%. Але якщо вони, наприклад, сплатили всі, а побудовано лише 30%, тут доведеться занадто багато доплачувати», - розповів забудовник Лев Парцхаладзе.

Із забудовниками погоджуються і юристи, відзначаючи, що така схема правильна, однак ризикована. «У забудовника є права на цей майданчик, він може звернутися до суду», - каже адвокат Роман Марченко. Однак Михайло Кучук запевняє, що у влади є певний адміністративний ресурс, який допоможе відбитися від необгрунтованих позовів забудовників. «Все-таки місто викликає більше довіри, ніж приватний забудовник, який не виконав свої зобов'язання», - додав заступник голови КМДА.

КП «Спецжитлофонд» займеться кількома недобудовами за такими адресами:

  • вул. Ілліча, 17
  • вул. Булгакова, 13
  • вул. Сім'ї Сосніних, 4-А
  • вул. Теремківська, 3
  • пр. Науки, 208
  • вул. Строкача, 9
  • вул. Верховинна, 39-41
  • вул. Борщагівська, 182-А
 
Коментарі (0)