Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Київраді прийняли рішення щодо забудови Мінського масиву
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Київраді прийняли рішення щодо забудови Мінського масиву

Під стінами Київради з самого ранку протестували мешканці мікрорайону. Вони вже вчетверте виступали проти прийняття даного ДПТ

 

Київрада у четвер, 10 червня, затвердила скандальний детальний план територій у межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північної і західної межі лісу в Оболонському районі Києва, який фактично дає зелене світло на масштабну житлову забудову Мінського масиву. Про це повідомив журналіст НЕРУХОМІ, який побував на засіданні Київради.

Під стінами Київради з самого ранку протестували мешканці мікрорайону. Вони вже вчетверте виступали проти прийняття даного ДПТ.

Обурені люди намагалися штурмувати будівлю Київради, і тільки після цього погодилися пустити на сесію їх представників.

Втім, після майже двогодинного обговорення ДПТ Мінського масиву його таки затвердили. За відповідне рішення проголосували 66 депутатів з 61 необхідного голосу для прийняття рішення.

Згідно з проєктом, на 25 гектарах Мінського масиву хочуть побудувати 19 будинків на 6307 квартир заввишки від 21 до 26 поверхів для проживання 11 тисяч осіб. Цей ДПТ прямо порушує Генеральний план Києва, згідно з яким – це землі сільгосппризначення і на них заборонено будувати житло. На цих землях розташовано державне підприємство агрокомбінат "Пуща Водиця". При цьому ДПТ не передбачає розвиток інфраструктури: ні транспортних розв'язок, ні нових медзакладів побудовано не буде. Забудовники обіцяють звести всього лише три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно не відповідає реальним запитам киян. При цьому масив вже сьогодні страждає від проблем з парковками, а через забудову машини жителям просто ніде буде ставити. Також за проєктом збираються знести гаражний кооператив, що додатково ускладнить ситуацію.

 

 

 
Коментарі (0)