Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ КМДА планують зміну меж столиці
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У КМДА планують зміну меж столиці

У Київраді ініціюють створення тимчасової контрольної комісії (ЛКК), яка повинна посприяти остаточного затвердження меж столиці.

 

У Київраді ініціюють створення тимчасової контрольної комісії (ЛКК), яка повинна посприяти остаточного затвердження меж столиці. Передбачається, що цей орган забезпечить результативний діалог з сусідніми громадами і Київоблради, щоб згодом подати відповідний пакет документів на затвердження Верховної Ради. Ініціативу в столичній міськраді готові підтримати, але при дотриманні принципу квотності.

16 вересня 2021 року комісія Київради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупція обговорила проект рішення "Про створення ВКК з питань встановлення межі міста Києва та обговорення спірних питань, що виникають в результаті сусідній діяльності територій між Києвом і Київською областю" (№08 / 231 -3239 / ПР від 30 серпня 2021 року).

За підсумками обговорення комісія перенесла остаточне узгодження даного проекту на своє наступне засідання, щоб суб'єкт його подачі - Микола Конопелько (фракція "Слуга народу", на фото) - його допрацював.

Як зазначено в проекті рішення 12 грудня 2019 року Київрада рішенням №445 / 8018 погодив проект землеустрою щодо встановлення меж Києва, що збільшує територію міста на 2,77 тис. Га за рахунок земель межують зі столицею сільських і районних рад - з 82,63 тис . га до 85,35 тис. га. Однак, щоб кордони Києва остаточно були затверджені, потрібно узгодити їх з адміністративно-територіальними одиницями Київської області, а в подальшому отримати погодження Верховної Ради. Саме для того, щоб отримати всі погодження нібито і потрібно створити ВКК.

"Ми досить давно працюємо над прийняттям Генерального плану Києва. Але ми не зможемо прийняти його, тому що межі Києва не встановлені. Також встановлення меж Києва унеможливить в подальшому втрату Києвом територій, тому що є непоодинокі випадки, коли сусідні громади "розпайовують" і роздають землі, які історично належали до столиці. ВКК візьме на себе побудову діалогу та організацію переговорного процесу з кожної громадою і Київоблради ", - повідомив в ході засідання регламентної комісії Київради Микола Конопелько.

За затвердження даного проекту рішення виступив заступник директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Віктор Дворніков.

"Це питання наболіле - з 1959 року в Києві не встановлені межі. Ми підняли його, ви (Київрада. - KV) проголосували за нього в 2019 році. Ми одні не подужаємо це питання, він дуже складний ", - підкреслив чиновник.

 

 

 
Коментарі (0)