Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У лютому столичні багатоповерхівки спожили на 6% більше тепла, ніж у січні
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У лютому столичні багатоповерхівки спожили на 6% більше тепла, ніж у січні

У Києві середньомісячна температура у лютому у порівнянні з січнем знизилась на 2,2°C. Через це вартість опалення в житлових будинках зросла в середньому на 2 грн за 1 кв. м.
У Києві середньомісячна температура у лютому порівняно з січнем знизилась на 2,2оС. Через це вартість опалення в житлових будинках зросла в середньому на 2 грн за 1 кв. м. 
 
Про це розповіла пресслужба КП «Київтеплоенерго».
 
У лютому середньомісячна температура, за даними Українського гідрометеорологічного центру, склала –4,7оС і це найнижчий показник за попередні два роки. У лютому 2021 року в Києві середньомісячна температура була на 2,2оС нижча, ніж у січні (–2,5оС), і на 4оС – ніж у грудні (–0,6оС).
 
Обсяги споживання тепла будинками залежать насамперед від температури зовнішнього повітря, відповідно до якої регулюється температура теплоносія, а також від енергоефективності будинку.
 
Через зниження температури у лютому 2021 року будинки спожили на 6% більше тепла, ніж у січні цього року. А вартість опалення 1 кв. м у будинках, обладнаних приладами обліку, при незмінному тарифі 1654,41 грн/1 Гкал складає у середньому 35 грн/кв. м, тоді як у січні – близько 33 грн/кв. м.
 

Якщо багатоквартирний будинок у Голосіївському районі у січні спожив 104,09 Гкал, то в лютому – 111,49 Гкал. Відповідно, споживання тепла квартирою з опалювальною площею 56,1 кв. м у січні склало 1,1407 Гкал, а в лютому – 1,2208 Гкал. При незмінному затвердженому тарифі мешканці цієї квартири у лютому сплатять на 132 грн більше (2019 грн проти 1887 грн у січні). 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
13 Березня 2021 p. 23:02
Є пропозиція скоротити опалювальний період: починати на початку листопада, а закінчувати у кінці березня. І дивно, що до такої простої раціоналізації депутати досі не додумались. -----------------------------------------------Нащо у середині жовтня 2020 р. включили в Києві опалення коли на вулиці було +20 градусів? І така температура трималася до середини листопада - і цілий місяць гріли батареї, коли це було не треба...
Коля Пухов
14 Березня 2021 p. 23:22
А по-друге, уряду і президенту пора звернути увагу на таке: у платіжках є графа "Перерахунок" (або якась подібна), у яку постачальники компослуг часто вписують додаткові суми, і їх додають до основних нарахованих сум. Фактично, це є порушенням Конституції, оскільки це зміна попереднього стану у бік погіршення. Тобто, у графу "Перерахунок" може записуватись сума тільки із знаком "мінус" для того, щоб відняти її від основної суми, але ні в якому разі, не додати.