Рус Укр
ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Уряд перебільшує «газові» потреби України
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Уряд перебільшує «газові» потреби України

Україні потрібно набагато менше імпортного газу для проходження опалювального сезону, аніж вимагає уряд. Але для того, щоб робити остаточні висновки, потрібен чіткий звіт Кабміну щодо фактичного балансу газу.

Україна зможе пройти опалювальний сезон 2015-2016 років з меншою кількістю газу, аніж заплановано. Про це у ході вчорашнього круглого столу заявила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ, експерт «України Комунальної» Альона Бабак, передає кореспондент «У.К.».

«Чи вистачить нам газу на цей опалювальний період? Чи не вистачить нам газу? Це є повноваженням Уряду. Уряд повинен сказати нам скільки газу є по факту, враховуючи вісім місяців цього року, які ми вже прожили. Ми знаємо, що в минулий опалювальний сезон ми увійшли з дуже низькими обсягами газу в наших сховищах, але ми пережили той опалювальний сезон і тому 19 млрд куб. м газу забагато. Нам набагато менше треба газу, тобто менше треба купувати імпортованого газу, але для того щоб ці цифри називати, ми як мінімум повинні почути Уряд з чіткою інформацією і з представленням фактичного балансу газу за цей період», – сказала пані Бабак.
 
Нагадаємо, раніше Прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, «що ключовий критерій, за яким ми зможемо комфортно пройти опалювальний сезон, – це 19 млрд куб. м газу, які мають бути на початок опалювального сезону в наших сховищах».
 
Примітно, під час проведення круглого столу, у «Київенерго» відзвітували, що столиця готова до опалювального сезону на 90%. За словами заступника технічного директора компанії Григорія Саєнка, підготовка мереж на фінішній прямій, гідравлічні випробовування проведені.
 
«Стан трубопроводів показав, що цьогоріч виявлених пошкоджень більше на 150,  ніж минулого року, тобто мережі старіють», – повідомив Григорій Саєнко. Основний упор, за його словами, був зроблений на установки вузлів обліку теплової енергії. «Ті роботи, що виконуються нині, це ремонт котлів, не впливають на початок опалювального сезону, він виконується згідно графіку», – додав пан Саєнко.
 
 
Окрім того, в ході вчорашнього круглого столу гендиректор «Полтаватеплоенерго», експерт «України Комунальної» Володимир Чернявський запропонував пом’якшити навантаження на споживача, дозволивши йому обирати як платити.
 
«Ми маємо споживачеві запропонувати, як мінімум, два тарифи на вибір, які він може обирати на початку календарного року – або це сезонний протягом виключно опалювального періоду зі 100% навантаженням, або це двоставковий, коли умовно дві третини навантаження лягає на опалювальний сезон і третина міжопалювальний сезон», – заявив пан Чернявський.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд визнав, що газу, накопиченого у вітчизняних ПСГ, недостатньо для комфортного проходження опалювального сезону.
 
Коментарі (0)