Рус Укр
ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024В. Кличко: «Місто було змушено надати аванс «Київенерго» в обсязі 250 млн грн.»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В. Кличко: «Місто було змушено надати аванс «Київенерго» в обсязі 250 млн грн.»

Мер Києва Віталій Кличко наполягає на внесенні до Верховної Ради проекту закону про погашення та реструктуризації заборгованості за енергоносії та списання штрафних санкцій у теплопостачанні.
Мер Києва Віталій Кличко наполягає на внесенні до Верховної Ради проекту закону про погашення та реструктуризації заборгованості за енергоносії та списання штрафних санкцій у теплопостачанні. Про це він заявив під час засідання антикризового енергетичного штабу по підготовці до початку опалювального сезону, повідомляє прес-служба КМДА.
 
"Ми протягом кількох місяців відзначали критичні фактори, які не дозволяють теплопідприємствам належним чином підготуватися до зими. Вже протягом декількох місяців заблоковані рахунки теплопостачальних підприємств. Таких в Україні 104. Немає коштів і на встановлення будинкових лічильників і на заміну аварійних мереж. І все це при тому, що рівень розрахунків за газ перед НАК "Нафтогаз" становить 101%", – підкреслив мер Києва.
 
"Нам дорікають: у вас же перевиконання бюджету. Так, мовляв, "закривайте" все за бюджетні кошти. Але ми працюємо в рамках закону. До того ж об'єктивно є речі, на які місцева влада не може вплинути", – зазначив міський голова.
 
Він підкреслив, що столична влада, враховуючи всі критичні фактори, що зробила і робить все, щоб врятувати ситуацію і щоб у Києві опалювальний сезон не був зірваний.
 
"Ми прийняли рішення про встановлення частини лічильників інвестиційної програми "Київенерго" за рахунок міських коштів. Ціна питання – майже 40 млн грн. На сьогоднішній день більше 90% столичних будинків вже оснащені лічильниками тепла, що дозволить скоротити витрати киян на оплату тепла", – зазначив Кличко.
 
Також, Віталій Кличко повідомив, що місто був змушений надати аванс "Київенерго" в обсязі 250 млн грн.

"Тобто ми сьогодні робимо все, що можемо, – готуємося до зими в автономному режимі, я б сказав так", – сказав Віталій Кличко. Він підкреслив, що ситуація в столиці не відрізняється від ситуації в багатьох інших містах країни: у більшості теплопостачальних підприємств заблоковані рахунки і відсутні оборотні кошти, не виконуються інвестиційні програми та планові ремонти, зростає кількість пошкоджень тепломереж. 

 
Коментарі (0)