Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Києві вартість житла завищена вдвічі
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві вартість житла завищена вдвічі

Вартість житлових квадратів у столичних новобудовах завищена у два рази. За підрахунками експертів, ціна1 м. кв. повинна становити до 380 доларів.

У Києві вартість квадратного метра у новобудовах завищена вдвічі. Таку думку висловив аналітик Сергій Костецький, передає «Ділова столиця».

За його словами, всі будматеріали, які використовуються для будівництва, закуповуються оптом. Окрім того. Забудовник обирає землю для будівництва, яка коштує недорого.

«Якщо взяти собівартість одного квадратного метра житла у Києві, то вона у два рази нижча за ціну. Адже всі будматеріали закуповують оптом, земля забудовниками обирається, яка з одного боку близько до інфраструктури, з іншого – коштує не дуже дорого. Крім того кожну сотку землі економлять. У столичних мікрорайонах не лише бюджетного, а й середнього рівня немає достатньої кількості парковок, під'їзди до будинків дуже вузькі. Натомість будинки зводять високі – понад 20 поверхів», - заявив він.

Відтак, за підрахунками, вартість квадратного метра в будинку із оздоблювальними роботами, ПДВ та прибутком забудовника має коштувати 350 - 380 дол. за квадрат. Втім, наразі 1 кв.м в квартирах, що знаходяться за 10-12 км від центру міста коштує 700-800 дол

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, влада Донецької області скаржиться на забюрократизованість вирішення питання щодо компенсації за зруйноване через бойові дії житло. Зазначається, Бюджетний кодекс досі не передбачає відшкодовувати збитки за зруйновані будинки під час АТО.

 
Коментарі (0)