Рус Укр
ГоловнаКиївські будніВодопостачанняВ.Бражник:«Стічні води, які надходять на БСА мають перевищення забруднюючих речовин в рази»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В.Бражник:«Стічні води, які надходять на БСА мають перевищення забруднюючих речовин в рази»

На цьому тижні відбувся круглий стіл: «Бортницька станція аерації: виклики, загрози та шляхи вирішення екологічних проблем», на який були запрошені фахівці ПрАТ «АК «Київводоканал»
На цьому тижні відбувся круглий стіл: «Бортницька станція аерації: виклики, загрози та шляхи вирішення екологічних проблем», на який були запрошені фахівці ПрАТ «АК «Київводоканал»: директор Бортницької станції аерації Володимир Бражник та директор дирекції по реконструкції БСА Олег Лисюк, повідомляє прес-служба підприємства.
 
Володимир Бражник розповів про сучасний стан справ та запевнив, що станція працює в штатному режимі, хоча майже все обладнання та техніка мають достатньо високий відсоток зносу та морально застарілі. При будівництві станції в технологію очистки стічних вод було закладено лише три показники: завислі речовини, біологічне споживання кисню та розчинений кисень. Зараз очистка повинна відбуватися за 14 показниками, на що станція розрахована не була. Більш того, стічні води, які надходять на БСА мають перевищення забруднюючих речовин в рази: завислі речовини та азот амонійний – в двічі перевищує норму, фосфати – майже в три рази. 
 
Для доведення очистки до нормативів, станція повинна витрачати набагато більше електроенергії, часу та людських ресурсів. Тільки електроенергії станція в день витрачає близько 330 тис. кв/год на добу, що становить біля 660 тис. гривень в день. 
 
Володимир Бражник висловив сподівання, що після прийняття нових Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, які вимагають від підприємств-забруднювачів встановлення локальних очисних споруд, а також жорстко обмежують підприємства в нормах скиду небезпечних та забруднюючих речовин до централізованої каналізаційної системи значно полегшить роботу станції в цілому. 
 
«Сподіваємося, що нові Правила дадуть змогу на застарілому обладнанні відпрацювати до моменту реконструкції БСА» - наголосив В. Бражник.
 
Відносно перебігу реконструкції станції, Олег Лисюк, директор дирекції по реконструкції БСА, запевнив, що роботи відбуваються згідно затвердженого графіка. Ще у вересні 2017 року ПрАТ «АК «Київводоканал» повністю виконало зобов’язання української сторони в частині підготовки будівельного майданчику для початку робіт генерального підрядника, а в березні місяці поточного року закінчує розроблення робочої документації та коригування Стадії П під проектно-технологічні рішення запропоновані Експертною групою JICA по Проекту та підготовку комплекту тендерної документації для початку процедури закупівлі робіт ген підряду.
 
Також, між ПрАТ «АК «Київводоканал» та групою японських компаній (які перемогли в міжнародних торгах за правилами JICA) проводяться перемовини стосовно заключення договору на здійснення консультаційних послуг (технічний супровід об’єкту) в період реалізації Проекту.
В майбутньому в результаті реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибокий, а сама станція стане компактнішою. 
 
Розуміючи інтерес суспільства до цього проекту, на сайті Київводоканалу відкрито окрему кнопку під назвою «Реконструкція БСА». Саме там розміщено всю інформацію – від перших Громадських слухань до сучасності. Зараз на прохання Всеукраїнської екологічної лігі створена окрема електронна адреса, куди всі бажаючі можуть надсилати свої питання, відгуки та пропозиції: generalbsa@vodokanal.kiev.ua, а раз на квартал на сайті буде висвітлюватися інформація про стан реалізації проекту. 
 
«На сьогоднішній день для більш повного розуміння громадян, який вигляд буде мати станція, створено макет, на якому можна ще й наочно побачити технологічну схему очистки стічних вод» - запевнив очільник дирекції по реконструкції станції Олег Лисюк.
 
Коментарі (0)