Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТранспортВідповіді на важливі запитання, щодо поведінки пасажирів у метро
Новини ЖКГ
18 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
14 Березня 2024 p.
13 Березня 2024 p.
12 Березня 2024 p.
08 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Відповіді на важливі запитання, щодо поведінки пасажирів у метро

КП "Київський метрополітен" підготувало короткі відповіді на 7 важливих запитань, щодо поведінки пасажирів у метро. Зазначимо, що правила стосуються не тільки столиці.
1. Що робити, якщо хтось впав на рейки в метро? Чи варто іншим пасажирам самостійно допомагати потерпілому? Чи потрібно лягати перед поїздом, чи краще спробувати вилізти на платформу?
 
Якщо людина з якихось причин впала, однак почувається нормально і може встати, то повинна рухатися у напрямку руху поїзда і просити про допомогу. Так машиніст зможе побачити людину на рейках і поїзд матиме достатній гальмівний шлях. В жодному разі не можна бігти назустріч поїзду чи намагатись світити ліхтариком. Самостійно вибиратися на платформу не варто. Занадто великий ризик ще більшого травмування себе та інших людей. Натомість інші пасажири мають повідомити про інцидент будь-якого працівника метрополітену або поліції.
 
2. Чи варто бігти за допомогою співробітників станції, якщо до прибуття потягу залишаються лічені секунди/хвилини?
 
Якщо людина впала на рейки і не може рухатися (наприклад, зламала ногу), але реагує - треба голосно та чітко попросити її лягти в лоток між рейками та терміново повідомити працівників станції або поліції. Якщо над тобою їде поїзд, це достатньо важкий психологічний момент, але спокій врятує життя.
 
3. Що робити, якщо під час зупинки потяга людина впала у дірку (проміжок) між вагонами?
 
Якщо ви побачили це з вагону поїзда - слід оперативно зв'язатися з машиністом за допомогою пристрою зв'язку, що є у кожному вагоні. Якщо ви побачили це, коли збиралися заходити до вагону, - слід бігти до машиніста та повідомити про інцидент, також паралельно повідомити чергового по станції. Сама людина, яка впала у цей проміжок, має спробувати встати на поручні між вагонами (якщо почувається нормально). Якщо ж потерпілий втратив свідомість - іншим пасажирам слід лише максимально швидко не дати поїзду зрушити з місця.
 
4. Що робити, якщо ти сам впав на рейки в метро? Чи можна вижити в такому випадку і що ні в якому разі не можна робити? До яких рейок можна/не можна торкатися в метро?
 
Вижити можна і треба. Ні в якому разі не торкатися до контактної рейки, по якій проходить струм. В залежності від типу станцій вона розташована у різних місцях - на станціях закритого типу (Хрещатик, Театральна тощо) вона знаходиться під платформою, на станціях Дніпро, Вирлиця та Червоний хутір - посередині колій. Натомість по двом іншим рейкам струм не проходить. Намагаючись самостійно вибратися на платформу, можна ступити на контактну рейку. Тому якщо впав - краще кликати по допомогу.
 
5. Як витягнути речі, що впали на рейки? Наприклад, якщо впустив мобільний телефон.
 
У чергової по станції є спеціальний пристрій, що працює як щипці, гумові рукавиці та повна інструкція щодо дій у таких випадках. Якщо ви впустили телефон, гаманець, сумку тощо - просто зверніться до чергового. Такі випадки у метро бувають.
 
6. Що робити, якщо з вікна потяга бачиш “зачепера”? Як його врятувати, якщо ти – пасажир метро?
 
Про це одразу слід повідомити машиніста через пристрій зв'язку у вагоні. Наприклад, сказати “Увага, між 2 та 3 вагоном їде людина”. “Зачеперу” ви більше ніяк не допоможете, головне - не налякати його. Адже людина може почати робити зайві рухи і травмуватися. Тому найкраще лише повідомити машиніста.
 
7. Через що люди найчастіше падають на рейки в метро? Як вберегти себе та своїх близьких від такої долі?
 

Не дарма в метро постійно наголошують, аби пасажири не переступали через обмежувальну лінію. У поїзда є виступаючі дзеркала, які можуть не лише зачепити, а й серйозно травмувати пасажирів. Якщо ж пасажир не заходитиме за обмежувальну лінію, то навіть при втраті свідомості впаде не під поїзд, а на платформу, де йому зможуть оперативно допомоги та викликати швидку допомогу. 

 
Коментарі (0)