Рус Укр
ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаВ.Кличко:«Відключення киян від гарячої води – це бандитський метод!»
Новини ЖКГ
18 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
14 Березня 2024 p.
13 Березня 2024 p.
12 Березня 2024 p.
08 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В.Кличко:«Відключення киян від гарячої води – це бандитський метод!»

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про готовність міста до будь-якого рішення суду в спорі щодо боргів компанії «Київенерго» перед «Нафтогазом»
Мер Києва Віталій Кличко повідомив про готовність міста до будь-якого рішення суду в спорі щодо боргів компанії «Київенерго» перед «Нафтогазом», але наголосив на тому, що гарячу воду в оселі киян треба повернути негайно. Таку позицію мер висловив в ефірі радіо «НВ».
 
«Ми приймемо будь-яке рішення суду, але до цього дайте нам можливість забезпечити киянам гарячу воду в квартири», – зазначив Віталій Кличко. 
 
Він також повідомив, що наразі місто звернулося до суду і виграло справу в першій інстанції щодо того, чи зобов’язане місто погашати штрафи і пеню, які виникли в результаті господарської діяльності приватного підприємства.
 
«Суд може розтягнутися. Один, два, три чи чотири місяці. Ми готові прийняти будь-яке рішення суду. Ми відстоюємо нашу позицію. Наші юристи говорять, що ми абсолютно праві. Але у цей проміжок часу не шантажуйте місто! Дайте газ, щоб було тепло і гаряча вода. До рішення суду, відключення киян від гарячої води – це бандитський метод!» – наголосив Віталій Кличко.
 
Нагадаємо, «Нафтогаз» припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії «Київенерго». Цей борг становить майже 5 мільярдів гривень, із них 1,2 мільярда гривень – борги по пені і штрафам, 3,8 млрд – борги населення і юросіб.
 
«Нафтогаз» наполягає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство, посилаючись на ч. 3 ст. 22 Закону України «Про теплопостачання». І вимагає, щоб «Київтеплоенерго» стало правонаступником боргових зобов’язань «Київенерго». Стаття ж 22 закону «Про теплопостачання» передбачає, що заборгованість стягується із власників теплогенеруючих потужностей, якщо така заборгованість існує. Ця норма вступила в силу у 2011 році. А договір між «Київенерго» та містом був укладений у 2001 році. Місто наполягає, що у цьому випадку статтю не можна застосовувати. Адже закон не має зворотної сили. І не може поширюватися на правовідносини, які були до того.
 

На сьогодні через те, більше 3 тисяч житлових будинків столиці залишаються без гарячої води. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов1
30 Липня 2018 p. 20:53
Колл-центр "15-51" працює дуже погано. Це сплановано владою, чи навпаки, прогалина в роботі?