Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗ арештованих рахунків Київенерго вже списали 30 млн грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

З арештованих рахунків Київенерго вже списали 30 млн грн

Державна виконавча служба України (ДВСУ) примусово списала з рахунків ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» близько 30 млн грн.
На початку червня всі рахунки Київенерго, в т.ч. зарплатний, були заарештовані через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України» у розмірі 372 млн грн, накладених на вже сплачені газові борги 2013-2014 рр.
 
Арешт рахунків спричинив блокування господарської діяльності компанії. Київенерго зупинило закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій і ремонтів тепло- та електромереж, теплоджерел й електричних підстанцій, гідравлічних випробувань тепломереж, програму зі встановлення будинкових лічильників тепла, а також може накопичити заборгованість по зарплатах 11-тисячного трудового колективу компанії.
 
Компанія стурбована ситуацією, затягування якої є передумовою серйозних технологічних ризиків стабільності проходження опалювального сезону 2016/2017 рр. та звернулася в суди та Національну поліцію із заявою щодо незаконних дій ДВСУ. За цим фактом ведеться досудове розслідування.
 
На звернення компанії з проханням розблокувати рахунок ДВСУ відповіла необґрунтованою відмовою. Посилаючись на те, що в українському законодавстві відсутнє поняття «зарплатного рахунку», ДВСУ, порушуючи конституційні права працівників компанії, не тільки не зняла арешт із зарплатного рахунку, але й списала з нього кошти, призначені для виплати заробітної плати персоналу Київенерго.
 
Блокування роботи українських енергокомпаній через штрафні санкції за погашені борги придбали масштаби загрози енергетичної безпеки всієї України. На сьогодні арештовано рахунки 104-х українських підприємств теплокомуненерго (ТКЕ). Загальна сума нарахованих НАК «Нафтогаз України» штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні. Компанії не можуть виконувати зобов'язання з підготовки тепломереж до опалювального сезону, проводити ремонти та реконструкції обладнання та мереж, платити податки й зарплати.
 
Причини затримок розрахунків енергокомпаній за газ знаходяться в площині регулювання галузі. Основні з них – несвоєчасна компенсація різниці в тарифах, затримки фінансування держбюджетом пільг та субсидій, незбалансована нормативна база з розрахунками за газ, тепло- та електроенергію, а також борги всіх категорій споживачів за спожите тепло та електрику і відсутність дзеркального джерела погашення газових штрафних санкцій.
 
Коментарі (0)