Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГЗі столичного гаманця підуть кошти на житло 5 тисячам киян
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Зі столичного гаманця підуть кошти на житло 5 тисячам киян

У Києві розроблені заходи, які дозволяють зробити доступне житло ще дешевшим. Так, голова КМДА Олександр Попов ініціював надання часткової компенсації з міського бюджету першого внеску на придбання доступного житла киянами.

Крім того, зменшити вартість квадратного метра у новобудовах у перспективі допоможе безкоштовне виділення земельних ділянок під зведення доступного житла тим будівельним компаніям міста, які підпорядковуються київській громаді.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

Загалом сьогодні у столиці на квартирній черзі перебуває близько 102 тис. сімей, які давно очікують на житло. Понад 19 тис. родин бажають придбати квартири за доступною ціною. З них майже 5 тис. осіб – відповідають умовам рішення Київради, прийнятого 20 вересня 2012 року, та мають право отримати часткову компенсацію першого внеску на придбання квартири. Серед цих громадян: понад 2,86 тис. працівники організацій та установ комунальної власності зі стажем не менше трьох років, а 2,07 тис. осіб – зі стажем роботи десять і більше років.

Зазначимо, що часткова компенсація вартості житла надається на об’єкти, вартість будівництва 1 кв. метра яких не перевищує розрахункову вартість, встановлену для міста Києва у розмірі 7 тис. грн за 1 кв. м загальної площі.

Відшкодувати частину першого внеску черговики квартирного обліку можуть після здійснення процедури вибору квартири, укладення договорів із забудовником, кредитною угодою з банком та укладенням договору часткової компенсації відсотків з Іпотечним центром ДФСУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)