Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоЗаборгованість столичних споживачів теплової енергії складає 1,72 млрд грн.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії складає 1,72 млрд грн.

Столичні споживачі зберігають значну заборгованість перед Київенерго за теплову енергію.
Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» станом на 1 вересня 2016 р. склала 1,72 млрд грн. Наразі найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду мають житлово-експлуатаційні організації та населення – 845,06 млн грн та 521,01 млн грн відповідно.
 
Найбільш критична ситуація з розрахунками за тепло, опалення та гарячу воду зберігається у житловому фонді комунальної форми власності Шевченківського (252,6 млн грн) та Голосіївського (164,26 млн грн) районів. Ситуацію ускладнило збільшення на 28,22 млн грн протягом місяця боргу населення за гаряче водопостачання. Приріст цієї заборгованості відбулося у всіх районах, окрім Печерського.
 
Стан розрахунків всіх споживачів за тепло, опалення та гарячу воду перед Київенеро на 1 вересня 2016 року
 
 
Розрахунки населення
 
Сумарна заборгованість населення за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання перед ПАТ «Київенерго» протягом серпня збільшилась на 7,25 млн грн і на 1 вересня склала 521,01 млн грн. При цьому заборгованість населення столиці за опалення склала 313,41 млн грн, а за гарячу воду – 207,60 млн грн.
 
Найбільші борги перед Компанією за надані послуги з опалення та постачання гарячої води мають мешканці Шевченківського району – 644 грн в перерахунку на одного жителя району.
 
Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги Компанії накопичили споживачі Печерського району – більш 865 тис. грн (вул. Щорса, 44 а), Оболонського району – більш 564 тис. грн (вул. Прирічна, 5) та Святошинського району – майже 500 тис. грн (вул. Якуба Коласа, 6).
 
Перелік будинків, які мають найбільшу заборгованість за опалення та гарячу воду на 1 вересня 2016 року
 
В Київенерго стверджують, що не мають інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів, тому недотримання платниками фінансової дисципліни ставить під загрозу роботу Компанії як стабільного постачальника соціально важливих послуг киянам.
 

Рахунки Київенерго досі залишаються заблокованими Виконавчою службою України через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України» за вже сплачені газові борги. При цьому кошти, які клієнти сплачують за спожиті послуги Компанії, зараховуються на спеціальні рахунки, захищені законодавством від будь-яких санкцій. Із цих спецрахунків, згідно алгоритму регулятора НКРЕКП, вони надходять до Ощадбанку та автоматично перераховуються на оплату газу, використаного для виробництва тепла. 

 
Коментарі (0)