Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняЖиттю киян загрожують аварійні колектори
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Життю киян загрожують аварійні колектори

Загальний стан колектора по Харківському шосе, 19 незадовільний і може призвести до загрозливих аварійних ситуацій – як на колекторі, так і з самою будівлею – та до ймовірних людських жертв.

В ніч з понеділка на вівторок (27-28 травня) бригадою дільниці колекторів глибокого закладання (КГЗ) було проведене профілактичне обстеження дублюючої нитки Ново-Дарницького каналізаційного колектора. Оглядові роботи відбувались на ділянці мережі, розташованій в безпосередній близькості від скандально відомого житлово-офісного комплексу (ЖОК) «МЕГА-СІТІ» на Харківському шосе, 19, забудова якого ведеться з грубими порушеннями будівельних норм і правил та без жодних дозвільних документів від ПАТ АК «Київводоканал», - інформує прес-служба компанії.

Розташування однієї зі паль автомобільного паркінгу ЖОК «МЕГА-СІТІ» просто на каналізаційній камері дублюючої нитки Ново-Дарницького колектора унеможливило проведення огляду за існуючою технологією, яка передбачає просування колектором вперед проти течії та повернення за нею назад. Працівники бригади вимушено змінили напрямок руху, що значно ускладнило виконання робіт. Із запланованих до огляду 250 метрів співробітники дільниці КГЗ подолали 150, після чого їм довелось повернутись на свіже повітря: в лотку – нижній частині, дні колектора – зібралось більш ніж півметра піску, а також близько 20 см в’язкого мулу, що накопичує в собі отруйні гази.

Не зважаючи на те, що огляд  було проведено не повністю, його результати цілком очевидні: агресивна газова корозія активно руйнує бетонне покриття трубопроводу – місцями до несущої арматури, а також металеві ходові скоби камери і огородження перехідного майданчику. На деяких ділянках колектора через тріщини в бетоні до мережі поступає ґрунтова вода, що є передумовою свищів. Загальний стан колектора незадовільний і може призвести до загрозливих аварійних ситуацій – як на колекторі, так і з самою будівлею – та до ймовірних людських жертв (наразі три з п’яти житлових черг заселені мешканцями).

Нагадаємо, за весь час будівництва житлово-офісного комплексу «МЕГА-СІТІ», яке триває вже понад  9 років, забудовник жодного разу не звернувся до ПАТ «АК «Київводоканал» для отримання чи погодження технічних умов, які є необхідними документами для роботи систем водопостачання та водовідведення у новобудівлі. Представниками водоканалу неодноразово томпонувалися каналізаційні колодязі, в які несанкціоновано скидались нечистоти з приміщень комплексу, та вже через декілька днів ці колодязі прочищалися і скиди стічних вод відновлювались.

Що ж до водопостачання, представники «Укоінвестбуд» переконували, що мають власну артезіанську свердловину, з якої відбувається водопостачання будівлі. Та, зважаючи на скарги щодо низького тиску холодної води в часи пік, які все частіше надходять з гуртожитку, розташованого за адресою Харківське шосе, 17, управлінням експлуатації водопровідних мереж були ретельно обстежені водогони за цими адресами. В результаті проведеного обстеження в одному з колодязів було виявлено несанкціоновану врізку в магістраль діаметром 200 мм. Робітниками Київводоканалу було встановлено в камері шибери та заплановано ліквідувати засувки із встановленням заглушок. Та, прибувши на місце проведення робіт в зазначений день, працівники компанії вже не змогли потрапити до водопровідного колодязю, який був оточений охороною будівельного майданчика.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)