Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Київенерго просить Януковича вирішити проблему з боржниками
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київенерго просить Януковича вирішити проблему з боржниками

Станом на 1 березня 2012 року, борг споживачів перед Товариством за використану теплову енергію становить 1,7 млрд гривень, за електроенергію – 1,2 млрд гривень

Рада профкомів Київенерго занепокоєна проблемами енергетичної галузі, які можуть вплинути на виконання соціальних програм та зобов’язань перед працівниками Товариства.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Київського міського комітету профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості.

Світло і тепло – це не безкоштовне і безгосподарне добро. Вони є товаром, у виробництво якого тисячі людей вкладають свої сили та вміння. Ми не погоджуємося з тим, що світло і тепло просто крадуть. А саме так слід розцінювати дії, а точніше бездіяльність боржників, які заборгували мільярди гривень за спожиті електричну та теплову енергію.
 
Станом на 1 березня 2012 року, борг споживачів перед Товариством за використану теплову енергію становить 1,7 млрд гривень, за електроенергію – 1,2 млрд гривень. Борги за тепло накопичилися здебільшого у житлових організацій, за електрику – у водоканалу та бюджетних організацій різних рівнів. 
 
Організації-боржники пояснюють свою заборгованість відсутністю належного фінансування. Проте у більшості випадків боржники не вживають жодних конкретних заходів для того, щоб це фінансування виділялося. Тому Товариство вдалося до екстрених заходів – припинення тепло- та електропостачання боржників, серед яких міністерства, військові частини, музеї тощо. 
 
Водночас загальний обсяг заборгованості перед Товариством із різниці в тарифах становить 2,8 млрд гривень, оскільки відсоток покриття витрат собівартості виробництва теплової енергії для потреб населення за останні три роки становить менше 50%. Це відповідно впливає на розрахунки Товариства за спожитий природний газ із НАК «Нафтогаз  України», борг перед яким досягнув 2,9 млрд гривень.
 
 
У зв’язку з цим рада профкомів Київенерго від імені багатотисячного трудового колективу Товариства звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням врегулювати системні проблеми енергетичної галузі на найвищому державному рівні. 
 
Зокрема, втручання і вирішення потребують: питання відшкодування державним бюджетом компенсації різниці між чинними тарифами на теплову енергію, що використовується для потреб населення, і собівартістю її виробництва, а також дотримання виконавської дисципліни керівниками бюджетних установ та організації при оплаті за спожиту цими установами теплову та електричну енергію.
 
Трудовий колектив Товариства має право на своєчасне отримання заробітної плати, а економічно необґрунтовані тарифи і боржники ставлять під загрозу соціальні гарантії людей і енергетичну галузь загалом. 

Анна Недогибченко 
 
Коментарі (0)