Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ «Київводоканал» відкрив таємницю формування тарифів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» відкрив таємницю формування тарифів

Керівництво «Київводоканалу» проінформувало мешканців столиці про структуру, інвестиційну складову та прозорість тарифів на комунальні послуги.

Керівництво «Київводоканалу» проінформувало мешканців столиці про структуру, інвестиційну складову та прозорість тарифів на комунальні послуги.

Сьогодні, 27 березня, в ході круглого столу на тему «Хочемо знати, за що платимо: тарифи на комунальні послуги!», заступник Генерального директора «Київводоканалу» з юридичних питань та інвестицій Віта Струкова, а також радник з інформаційної політики Товариства Вікторія Яковлєва пояснили схему нарахування тарифів на воду.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «АК «Київводоканал».

Учасниками круглого столу були підняті питання структури, інвестиційної складової та прозорості тарифів на комунальні послуги.

Віта Струкова у своєму виступі розповіла, з чого складається тариф на водопостачання та водовідведення, встановлений Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, та зауважила, що з 2008 року (коли востаннє суттєво підвищувався тариф) вартість абсолютно всіх складових зросла від 30% до 200%.

«На сьогоднішній день тариф на водопостачання та водовідведення, який було затверджено регулятором для Київводоканалу, підвищився на 18 коп. (6%) і складає 3 грн 18 коп. При цьому регулятором не було встановлено для нас структури тарифу, коригування стосувались лише енергетичної складової. Разом з тим, тарифи для населення покривають витрати Товариства на 66%, але з урахуванням оплати на рівні 82%, відсоток покриття фактичних затрат обіговими коштами знижується до 55%», - наголосила пані Струкова.

Аналізуючи відсоток вартості одного кубометру холодної води у середньомісячній зарплатні жителів різних регіонів України, заступник Генерального директора ПАТ «АК «Київводоканал» зазначила, що найнижчим він є саме у Києві.

«Презентація, з якою ви мали можливість ознайомитись в ході сьогоднішнього засідання, містить в собі дані про складові тарифу на водопостачання та водовідведення, темпи їхнього зростання, частку тарифу у квартплаті киян тощо», - додала радник Товариства з інформаційної політики Вікторія Яковлєва.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)