Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїКоментаріЗимовий біг наввипередки, або Куди зникає сніг?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Зимовий біг наввипередки, або Куди зникає сніг?

«У.К.» вирішила уточнити, як відбувається процес вивезення снігу в різних районах столиці.
Новини по темі

Представники Київської міської держадміністрації неодноразово заявляли, що у прибиранні територій міста від снігу було задіяно 674 одиниць техніки та 7,2 тис. працівників столичних комунальних служб. Тільки в перший день снігопаду з вулиць міста було вивезено 11,7 тис. тонн снігу та використано 516 тонн піщано-соляної суміші. «У.К.» вирішила уточнити, як відбувається процес вивезення снігу в різних районах столиці. З’ясувалося, що прибраний з вулиць сніг не полишає навіть територію міста, та не існує ніяких спеціально відведених полігонів для його зберігання. Упродовж кількох років київська влада кожного разу визначає місця для складання снігу.

За словами заступника начальника по виробництву КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автошляхів та споруд» Шевченківського району Мирослави Деркач, загалом у районі на сьогоднішній день працює 2 площадки. «Перша по вул. Байковій. Вона була задіяна згідно з розпорядженням КМДА. А другу, по вулиці Борщагівській, ще не використовували, оскільки лише на днях отримали дозвіл за підписом першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака», - розповіла вона «У.К.».

Пані Деркач також зазначила, що у зв’язку з тим, що в центральному районі багато історичних місць, та деякі території приватизовано, виникали проблеми з відведенням місць для складання зібраного снігу. «А вивозити прибраний сніг на площадки на окраїнах, або за містом – економічно невигідно», - підкреслила вона. Мирослава Деркач відмітила, що наразі отриману площадку забетонували, підготували до вивезення снігу та відповідного прибирання під час танення снігу з подальшим вивезенням відходів (недопалків, пляшок тощо). За її словами, під час снігопадів до прибирання вулиць залучали додаткову техніку до 20-30 одиниць, а зараз працює 2-3 навантажувачі, і по 2-3 машини з вивезення снігу біля кожного навантажувача. «Вивезення снігу йде переважно вночі, щоб вдень машини не стояли в заторах», - відмітила вона.

Також непогано йдуть справи з вивезенням снігу у більш віддалених від центру столиці районах. За словами головного інженера ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дарницького району Анатолія Волошина, сніг в районі прибирають цілодобово: «В цілому ми задіяли 32 одиниці техніки. Також за розпорядженням КМДА задіяна площадка на вул. Колекторній, на якій знаходиться пустир. А додатково ми експлуатуємо ще дві площадки – вул. Іжевського (Осокорки) та вул. Тепловозна. Але зараз вони  не задіяні, бо в цьому немає потреби».

В ШЕУ Оболонського району задіяно близько 20 одиниць снігоприбиральної техніки, які складають цілодобово сніг на три площадки: по вул Богатирській, на розі вул. Богатирської та Лугової, та біля Московського мосту, повідомив головний інженер Оболонського ШЕУ Сергій Дубров.

Однак в ШЕУ Святошинського району станом на сьогодні вивезення снігу призупинено, зізнається «У.К.» головний інженер ШЕУ Микола Пилипенко: «Ми призупинили прибирання від снігу через сильні морози. За таких умов техніка працює на межі можливостей, а також умови праці занадто важкі для людей. Тому зараз масового вивезення снігових мас ми не проводимо. А взагалі ми працюємо у цілодобовому режимі, вивозимо сніг на 3 площадки, які виділено для цих потреб відповідним розпорядженням КМДА: проспект Перемоги (кемпінг «Пролісок»); вул. Обухівська; вул. Трублаїні (пустир). Є також запасна площадка – на вул. Проектній, але в нас немає потреби її задіювати. Загалом у районі працює 24 одиниці техніки, яких вистачає. Під час снігопадів, щоправда, було задіяно близько 10 одиниць техніки додатково».


Підготувала Оксана Бойко
 

 
Коментарі (0)