Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ13 сімей в елітній київській висотці оформили субсидії
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

13 сімей в елітній київській висотці оформили субсидії

В одній з найдорожчих багатоповерхівок Києва на вулиці Хрещатик, 25 (будинок "із зіркою") субсидію оформили 13 сімей.

В одній з найдорожчих багатоповерхівок Києва на вулиці Хрещатик, 25 (будинок "із зіркою") субсидію оформили 13 сімей. Судячи з реєстру, одна з них в минулому опалювальному сезоні отримала з бюджету понад 13 тисяч гривень.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Квартира "в будинку із зіркою" коштує приблизно 8-10 млн грн (залежно від метражу і стану). Для абсолютної більшості жити в такій квартирі - велика розкіш. Система нарахувань субсидій розрахована таким чином, що вартість житла не має значення - призначать виплату, чи ні.

В результаті маючи величезні заощадження, проживаючи в найдорожчому будинку столиці, все одно можна отримувати тисячі гривень від держави для оплати комуналки.

Одержувачі субсидій є і в елітних новобудовах, де кожен квадратний метр коштує не менше півтори тисячі доларів. Ще недавно у власників такого житла були мільйони на покупку нерухомості, а зараз вони просять у держави гроші на комуналку.

Наприклад, в ЖК "Бульвар фонтанів" в Києві квартири коштують від 125 тисяч доларів. Будинок зданий всього кілька років тому, але в ньому вже є дві сім'ї з субсидіями. Тобто ще недавно мешканці знайшли мільйони гривень, а тепер же не можуть витратити кілька тисяч гривень, щоб самостійно заплатити за комуналку.

Практично ніде в Європі немає ситуації, коли людина з майном вважається бідним: якщо у тебе є своя квартира, але немає грошей на її утримання, ти можеш її продати, отримати гроші, орендувати квартиру і оплачувати комуналку, розповідає OBOZREVATEL координатор житлових програм "Опори" Тетяна Бойко.

 

 

 

 
Коментарі (3)
Володимир Нечай1
04 Листопада 2020 p. 21:37
А що тут такого? У нас же "Добра" "Соціальна " держава. А підтримка тривалий період провладними політиками подібного лукавства це не узаконена корупція, а баланс попиту та пропозиції в державі, яка йде в Європу "язиком" та "задньою частиною тіла".
Коля Пухов
07 Листопада 2020 p. 23:41
Багато квартир, розташованих у середній частині будинку, не хотять опалення взагалі; воно їм просто не потрібно. Але вони не мають можливості відмовитись від опалення: держава нав"язує їм цю компослугу примусово. Тому вони вимушені платити 1000 - 1500 грн. щомісяця за ту послугу, яка їм не треба.-----------------------------------------А якщо не будеш платити , то позбавлять житла і виселять, а це в наших умовах прирівнюється до страти через розп"яття.
Коля Пухов
09 Листопада 2020 p. 21:08
Ці всі єврореконструкції - постачальники тепла дуже хитрошахраїсті: вони зараз за опалення нараховують по нормі, а за гарячу воду - по будинковому лічильнику. А мало би бути навпаки: за опалення - по будинковому лічильнику, а за гарячу воду - по нормі.