Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГАМКУ перевіряє донарахування від "Київтеплоенерго" в платіжках киян
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

АМКУ перевіряє донарахування від "Київтеплоенерго" в платіжках киян

Антимонопольний комітет України перевірить дії КП "Київтеплоенерго" щодо донарахування споживачам в платіжках додаткових сум за попередній період
Антимонопольний комітет України перевірить дії КП "Київтеплоенерго" щодо донарахування споживачам в платіжках додаткових сум за попередній період.
 
"В АМКУ надходять численні звернення киян щодо нарахування їм в платіжках додаткових сум за попередній період, підставою для чого нібито стали рекомендації АМКУ. Причини таких дій КП зараз перевіряються Північним міжобласним територіальним відділенням АМКУ", - йдеться в повідомленні комітету.
 
Разом з тим комітет звертає увагу, що нові нарахування кияни отримали не в результаті дій його відділення, а в результаті дій / бездіяльності КП, який здійснював нарахування за новою методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих в будинку комунальних послуг, затвердженої Мінрегіонрозвитку (методика №315 від 22 листопада 2018 року).
 
"Такі дії комунального підприємства можуть містити ознаки порушення антиконкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку", - вказали в АМКУ.
 
При цьому в комітеті нагадали, що в червні 2021 року КП було рекомендовано утриматися від застосування цієї методики під час розрахунків із споживачами, з якими не укладені договори відповідно до закону про житлово-комунальні послуги, який набрав чинності з 1 травня 2019 року і суттєво изменившем принципи відносин в процесі надання ЖКП, а також здійснити перерахунки зі споживачами, з якими були укладені договори до вступу в силу зазначеного закону, за іншою методикою - №359.
 

АМКУ звернув увагу, що КП вже повідомило в його відділення про часткове виконання цих рекомендацій, зокрема, щодо перерахунків відповідно до методики №359 за послуги в опалювальному сезоні 2020-2021. 

 
Коментарі (0)