Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїБСА не витримує напливу туристів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

БСА не витримує напливу туристів

«Київводоканал» заявив, що посилить боротьбу з незаконним полюванням на території Бортницької станції аерації. Недбале поводження з вогнем та зброєю може викликати пожежу на мулових полях.
ПАТ «АК «Київводоканал» на своєму офіційному сайті оприлюднив повідомлення, яким попереджає, що розкладання багаття та полювання на території Бортницької станції аерації суворо заборонено.
 
Таку заяву підприємство зробило у з’язку з відкриттям полювального сезону та також тим, що у літній період небезпека виникнення пожеж зростає. «Так 31 липня 2013 року за три години було виявлено та ліквідовано два займання на прилеглій до полів території», - зазначається у повідомленні. Нагадаємо, з територією мулових полів БСА межують Бортницькі мисливські угіддя. 
 
Радник голови правління ПАТ «Київводоканал» з питань інформаційної політики Вікторія Яковлєва пояснила «Україні Комунальній», що зазвичай незаконні полювання проходять на території мулових карт. «Це сім кілометрів від самої станції. Кияни приїжджають на свята та влаштовують пікніки, з розпалюванням багаття лише в кількох метрах від мулових карт. Мулові поля мають площу у 272 га та їх глибина складає близько 4 метрів. Верхній шар мулу у літній період підсихає та дуже швидко запалюється. Це висушує нижчий шар мулу, який згодом теж починає тліти. Недбале ставлення до стратегічного об’єкту може призвести до екологічної катастрофи», - розповіла вона.
 
«Київводоканал» також повідомив, що під час полювального сезону від рук мисливців страждає й майно підприємства. «Так, сотні куль понівечили будівлю насосної станції, ліхтарі та інше обладнання. Але, окрім матеріальної шкоди та потенційної небезпеки для людей, працюючих на території мулових полів, зростає ризик виникнення пожеж, адже будь-яка іскра від пострілу з вогнепальної зброї може спричинити займання мулу», - вказано у повідомленні.  «Стріляють заради розваги у птахів, чайок, яких багато біля мулових полів, зривають наші таблички з попередженням, псують майно БСА», - підкреслила пані Яковлєва. 
 
У якості превентивних заходів, на підприємстві буде посилено охорону, проводитиметься фотозйомка сторонніх осіб з подальшою передачею фотоматеріалів правоохоронним органам та організаціям екологічного контролю Києва та області, повідомив «Київводоканал». Підприємство також має намір звертатися до Київської міжрайонної екологічної прокуратури, Державної екологічної інспекції Київської області та правоохоронних органів з проханням посилити контроль на час полювального сезону в зоні мулових полів.
 
Нагадаємо, що у жовтні 2009 році через недбале полювання та поводження з вогнем на БСА сталася пожежа, яка охопила 15 тис. кв. м. мулових полів. 
 
Коментарі (0)