Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержавна виконавча служба списала з рахунків Київенерго ще 21,3 млн грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Державна виконавча служба списала з рахунків Київенерго ще 21,3 млн грн

Державна виконавча служба України (ДВСУ) примусово списала 21,3 млн грн з рахунків ПАТ «Київенерго» на користь НАК «Нафтогаз України».

 Всього з моменту арешту рахунків Компанії – з березня 2016 року – виконавча служба списала з усіх рахунків Київенерго 51,5 млн грн.

Списані кошти йдуть на погашення боргу 372 млн грн по штрафним санкціям НАК «Нафтогаз України» за вже оплачені газові борги 2013-2014 рр.

У компанії повідомляють, що арешт рахунків блокує господарську діяльність. Компанія зупинила закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій, капітальних та поточних ремонтів тепло - і електромереж, теплоджерел та електричних підстанцій, випробування тепломереж, реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла.

Як повідомлялося раніше, із-за відсутності можливості закуповувати матеріали і запчастини Київенерго проводить ремонтні роботи за рахунок аварійних запасів, розрахованих на два тижні. Таким чином, через кілька днів компанія буде змушена зупинити аварійні ремонти тепло - та електрообладнання. З-за неможливості сплатити за телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, включаючи контакт-центр 15-88.

У компанії стурбовані ситуацією і розцінюють її як передумову до серйозних технологічних ризиків для столиці України. При цьому всі звернення в різні інстанції – в РНБО, Міністра юстиції України, до Президента України – станом на сьогодні виявилися безрезультатними.

У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента України з проханням доручити Кабінету Міністрів України негайно вжити заходів для врегулювання ситуації з блокуванням рахунків Київенерго, яка може призвести до зриву підготовки до опалювального сезону 2016-2017 рр ..

Блокування роботи українських енергокомпаній із-за штрафних санкцій за погашені борги придбали масштаби загрози енергетичної безпеки всієї України. На сьогодні арештовано рахунки 104-х українських підприємств теплокомуненерго (ТКЕ). Загальна сума нарахованих НАК «Нафтогаз України» штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні. Компанії не можуть виконувати зобов'язання з підготовки тепломереж до опалювального сезону, проводити ремонти та реконструкції обладнання та мереж, платити податки і зарплати.

Причини затримок розрахунків енергокомпаній за газ знаходяться в площині регулювання галузі. Основні з них – несвоєчасна компенсація різниці в тарифах, затримки фінансування держбюджетом пільг та субсидій, незбалансована нормативна база з розрахунками за газ, тепло - і електроенергію, а також борги всіх категорій споживачів за спожите тепло та електрику і відсутність дзеркального джерела погашення газових штрафних санкцій.

 
Коментарі (0)