Рус Укр
ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГДля автоматичного перепризначення субсидії кияни повинні погасити борги за ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Для автоматичного перепризначення субсидії кияни повинні погасити борги за ЖКП

Кияни, які отримували субсидії і які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги більше двох місяців (станом на 1 травня 2017 р.), мають погасити борг до 15 серпня.
Кияни, які отримували субсидії і які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги більше двох місяців (станом на 1 травня 2017 р.), мають погасити борг до 15 серпня.
 
Лише за цих умов Управління праці та соціального захисту населення автоматично перепризначить* субсидію з 1 травня 2017 р. тим споживачам, які раніше її отримували.
 
Якщо кияни, які мають отримувати субсидію, сплатять накопичений борг за комунальні послуги після 15 серпня 2017 р., субсидія їм буде нарахована з  моменту погашення заборгованості.
 
Нагадуємо, що у випадку накопичення заборгованості більше ніж за 2 місяці, згідно Постанови КМУ №300, субсидії не нараховуються. Тому закликаємо своєчасно та в повному обсязі сплачувати рахунки за надані послуги та не накопичувати борги, аби й надалі отримувати державну компенсацію за комунальні послуги.
 
Якщо у вас є питання щодо призначення субсидій, звертайтесь, будь ласка, до районних управлінь праці та соціального захисту населення за наведеними нижче адресами, а також на міську телефонну гарячу лінію 15-51.

*Для автоматичного перепризначення субсидії необхідно погасити заборгованість за всі спожиті комунальні послуги. 

Адреси і телефони «гарячих ліній» районних управлінь праці та соціального захисту

 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
14 Серпня 2017 p. 22:01
"Київводоканал", при запровадженні нової форми платіжки , у травні 2016 р. , штучно, просто так від стелі, поприписував борги побутовим споживачам. Тепер "Київводоканал" вимагає, щоб споживач у свій власний робочий час та за власний рахунок віз до них квитанції та довідки про субсидії (та їх ксерокопії) за попередні роки, і тоді заяву про штучний борг буде розглянуто . Тобто, споживач, який завжди сумлінно сплачував за холодну воду, повинен тепер приїздити до відділення "Київвдоканалу", відстоювати там черги та доводити , що боргів у нього немає. -------------------------------------------------------Крім того, "Київводоканал" грабує киян ще й наступним способом. Від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері. А зранку двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. --------------------------------------------А потім "Київводоканал" за цю вилиту на вулицю воду присилає платіжки з грандіозними нарахованими сумами споживачам, які не встановили (за власний рахунок та на свій власний ризик) у своїх квартирах індивідуальні лічильники води.
Коля Пухов
16 Серпня 2017 p. 07:32
Звісно, що не всі споживачі без квартирних лічильників спроможні оплатити ті шахрайські грандіозні суми, -- зазвичай просто вносять обов"язкову полату. Таким чином і виникають "борги" населення перед "Київводоканалом".
Коля Пухов
16 Серпня 2017 p. 22:49
Особливо неприємна комічна ситуація склалася з квартплатою за утримання будинків і прилеглих територій: за липень нарахували копійчану субсидію для того, щоб позбавити трохи більшої копійчаної знижки. Комічність полягає в тому, що без субсидії сума "До сплати" була б меншою, адже тоді б була знижка.