Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТарифи ЖКГДля малих непобутових столичних споживачів з 1 серпня зміниться ціна на електроенергію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Для малих непобутових столичних споживачів з 1 серпня зміниться ціна на електроенергію

У Києві з 1 серпня зміниться ціна на електроенергію для малих непобутових споживачів. Тарифи на електроенергію для населення не змінилися
У Києві з 1 серпня зміниться ціна на електроенергію для малих непобутових споживачів. Тарифи на електроенергію для населення не змінилися, про це повідомила пресслужба КМДА.
 
"У столиці вартість електроенергії для малих непобутових споживачів, до категорії яких не належить населення, із 1 серпня збільшиться в середньому на 6%. Це пов’язано зі змінами тарифів на передачу і розподіл, які ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тарифи на електроенергію для населення не змінилися", - йдеться в повідомленні.
 
Повідомляється, що малі непобутові споживачі, до 31 грудня 2020 року, споживачі, які купують електроенергію для власного споживання, не є побутовими споживачами, та електроустановки яких приєднані до електричних мереж із договірною потужністю до 150 кВт.
 
Як нагадує постачальник електроенергії, тариф для малих непобутових споживачів розраховується на основі 4 складових:
 
1) Тариф на розподіл електроенергії – затверджується окремо для кожного оператора системи розподілу (ОСР), змінюється з 1 серпня.
 
2) Тариф на передачу електроенергії – тариф ДП "Укренерго" зросте на 54,6% і становитиме 240,23 грн/МВт⋅год, а не 155,4 грн/МВт⋅год, як зараз.
 
3) Прогнозована середня закупівельна ціна електроенергії – залишається без змін.
 

4) Тариф на послуги постачальника універсальної послуги – залишається без змін. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Серпня 2020 p. 12:23
Та вже ,  мабуть,   кожен школяр  знає, що не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-----------------------------------------------------Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - цe тихий грабунок людей владою тієї держави, яка провадить таке знецінення.       -----------------------------------Пояснення  дуже  просте.    Нехай    у  вас  була  певна  сума  гривень,  за  які  ви  могли   придбати  певну  кількість  товарів  і  послуг.  Ви  не  витратили  ці  гроші,   потім    пройшов   деякий  час,  товари і послуги здорожчали,  і   тепер     з"ясувалось,  що  ви   можете  купити  за  ці  гривні    значно  менше  тих  самих  товарів  і  послуг.    Фактично  це означає  ,  що     вас  просто-напросто  обікрадено.  -----------   І  хто  ж  крадій?  Як  не  той,  хто  збільшує  (виготовляє)    грошову  масу?