Рус Укр
ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГДля столиці схвалили програму соціально-економічного розвитку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Для столиці схвалили програму соціально-економічного розвитку

Київрада затвердила програму соціально-економічного розвитку столиці на 2016 рік. Так, загальний обсяг фінансування програми із спеціального фонду міського бюджету складає 2,025 млрд грн.

Київська міська рада затвердила програму соціально-економічного розвитку міста на наступний рік. За прийняття відповідного рішення проголосували 77 депутатів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Київради.

Відповідно до документу, загальний обсяг фінансування програми із спеціального фонду міського бюджету складає 2,025 млрд грн. Окрім того, передбачено 156 млн грн з державного бюджету та 2,183 млрд грн - власні та залучені кошти.

«На підставі аналізу тенденцій соціально-економічного розвитку столиці попередніх років, на 2016 рік визначено пріоритети соціально-економічного розвитку, основні завдання та заходи, очікувані результати та реалізації завдань програми. Програма Соціально-економічного розвитку збалансована з проектом бюджету на 2016 рік. Відповідне фінансування буде здійснюватись за рахунок міського бюджету, залучених коштів та власних коштів підприємств та організацій. Варіант програми, який ми сьогодні розглянули, в частині фінансування зі спецфонду міського бюджету збільшений на півмільярда — з 1,5 млрд грн до трохи більше 2 млрд грн», - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Так, документ передбачає розподіл коштів спецфонду міськбюджету (на капвкладення та капремонт) між розпорядниками наступний: 574,182 млн грн — Департаменту транспортної інфраструктури; 408,725 млн грн — Департаменту житлово-комунальної інфраструктури; 43,027 млн грн — Департаменту охорони здоров'я; 380,5 млн грн— Департамент будівництва та житлового забезпечення; 105,278 млн грн — Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища; 40,874 млн грн. — Департаменту містобудування та архітектури; 17,65 млн грн — Департаменту культури; 8,6 млн грн — Департаменту освіти і науки, молоді та спорту; 8,226 млн грн — Департаменту соціальної політики; 1,35 млн грн — Департаменту надання адмінпослуг виконавчого органу Київради (КМДА); 0,75 млн грн — Службі у справах дітей; 2,24 млн грн — Київській міській раді; 2,7 млн грн — Апарату виконавчого органу Київради (КМДА); 430,9 млн грн — на 10 райдержадміністрацій в м. Києві.

Зазначається, на капвидатки по галузі ЖКГ передбачено 686,9 млн грн, на видатки по галузі «Транспорт» - 650 млн грн, на освіту — 379,4 млн грн, на охорону здоров'я та соцзахист — 191,7 млн грн.

На капітальний ремонт дорожньо-шляхової мережі столиці передбачено 92,5 млн грн, а на капремонт капремонт міжквартальних проїздів — 30 млн грн.

Читайте також: На ЖКГ столиці пошкодували коштів

Також документ передбачає виділення коштів на впровадження енергозберігаючих заходів у житлових будинках, об’єктах освіти та охорони здоров’я, реконструкція котелень передбачено: 26,1 млн грн на оснащення інженерних вводів тепло-лічильниками у житлових будинках та бюджетних закладах; 21,7 млн грн - на проведення заходів з термосанації; 5 млн грн, на встановлення ІТП у житлових будинках. На реконструкцію та модернізацію ліфтів у житлових будинках — 80 млн грн; на капремонт житлового фонду та прибудинкової території — 183,5 млн грн.

На ремонт покрівель у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах планується направити наступні кошти: на заміну вікон у 95 закладах - 21,9 млн грн, на ремонт дахів у 61 закладі - 11,8 млн грн.
Так, фінансування на заходи з реконструкції та капремонту парків та скверів, благоустрій зон відпочинку та розчищення озер затверджено на рівні 92,8 млн грн.

На розвиток мережі закладів освіти програмою соцекономрозвитку передбачено 190,6 млн грн, а на відновлення груп у 19 дошкільних закладах та школах-дитсадках — 7 млн грн.

Що стосується пооб'єктного фінансування, то, серед іншого, передбачено кошти на: реконструкцію просп. Перемоги — 20 млн грн, реконструкцію вул. Васильківської від Голосіївської до Амурської площі — 66,086 млн грн, реконструкцію просп. Бажана — 19,293 млн грн, будівництво другої нитки головного міського каналізаційного колектора — 60 млн грн, будівництво Подільського мостового переходу — 40 млн грн, реконструкція розв'язки на Поштовій площі — 1 млн грн, на будівництво та реконструкцію закладів освіти — більше 200 млн грн, 59,718 млн грн — на капвидатки 10 райдержадміністраціям в м. Києві, тощо.

Нагадаємо, бюджет Києва на 2016 рік затверджено. За прийняття головного фінансового документа столиці проголосували 76 депутати Київради.

 
Коментарі (0)