Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДоступне житло вдарить по столичному міському бюджету
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Доступне житло вдарить по столичному міському бюджету

Депутати Київської міської ради підтримали ініціативу голови КМДА Олександра Попова щодо часткової компенсації киянам з міського бюджету першого внеску на придбання доступного житла.

За відповідний проект рішення, який передбачає виділення з міської скарбниці 25 млн грн у 2012 році на зазначені цілі, проголосували 104 депутати.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

Так, часткову компенсацію вартості квартир надаватимуть громадянам, які виявили бажання збудувати житло за державною програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів та потребують поліпшення житлових умов і є працівниками підприємств, установ та організацій комунальної форми власності міста. А саме: педагогічні працівники; медичні працівники; працівники служб соціального захисту; підприємств житлово-комунального господарства; закладів культури; працівники КП «Київпастранс», КО «Київзеленбуд», КП «Київський метрополітен», «Київміськсвітло», «Плесо», КК «Київавтодор», а також ПАТ «Київхліб»; працівники підприємств Київської міської організації Українського товариства сліпих та Київського дослідно-виробничого підприємства «Контакт» Українського товариства глухих.

Компенсацію зможуть отримати громадяни, стосовно яких банківська установа прийняла рішення про надання кредиту, шляхом оплати частини обов’язкового власного внеску позичальника (розрахованого банківською установою) відповідно до договору, укладеного між Іпотечним центром, банком та громадянином.

Часткова компенсація вартості житла надаватиметься у такому розмірі:
•    50% власного внеску позичальника – для киян, які перебувають на квартирному обліку не менше 3-х років і пропрацювали на підприємстві не менше 3-х років, але не більше 10% вартості житла;
•    100% власного внеску – для громадян , які перебувають на квартирному обліку 5 і більше років і пропрацювали на підприємстві не менше 10 років, але не більше 20% вартості житла.

Для того, аби отримати відповідну допомогу від міської влади, необхідно звернутися до Головного управління житлового забезпечення із заявою про надання часткової компенсації вартості житла; довідку про перебування на квартирному обліку; довідку з місця роботи; копію договору часткової компенсації відсотків позичальнику.

Більше того, за результатами реалізації цього рішення у 2012 році буде розглянуто питання щодо розширення переліку категорій громадян, що перебувають на квартирному обліку і яким може бути надана часткова компенсація.

 
Коментарі (0)