Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКаштанам на Хрещатику винесли вирок
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Каштанам на Хрещатику винесли вирок

За результатами експертизи з 285 каштанів, які були висаджені спочатку весни на головній вулиці столиці, тільки 2 дерева виявилися м’ясочервоними каштанами «Бріоті», решта - звичайні кінські каштани і каштани сортів «Аескупус Глобра» і «Каштана Баумана».

З 285 каштанів, висаджених у квітні на Хрещатику, тільки два дерева м’ясочервоні «Бріоті». Про це свідчать висновки експертизи, проведеної фахівцями ботанічного саду ім. Фоміна, - повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на радника голови КМДА Олександра Мазурчака.

«З 285 дерев, висаджених на Хрещатику в квітні 2013 року, тільки два дерева відповідають очікуванням, а саме є м’ясочервоними «Бріоті», - процитував чиновник висновки експертизи.

У висновках також зазначається, що 11 дерев відносяться до сорту каштанів «Аескупус Глобра», 18 дерев - сорт «Каштана Баумана», які до цього часу ніколи не висаджувалися на вулицях Києва, і 157 дерев - звичайні кінські каштани.

«Ми бачимо, що була проведена підміна каштанів. Питання в тому, де ця підміна відбулася: в Італії чи у нас в країні?! Зараз цим питанням займається прокуратура, а справа на контролі Київської адміністрації», - сказав пан Мазурчак.

Також він нагадав, що КМДА оголосила тендер на посадку саджанців каштана сорту «Бріоті», які повинні були закуповуватися у італійської фірми. Тендер виграло ТОВ «Професійний садівник», яке повинно було поставити каштани на базу «Київзеленбуду».

У закупівлі один саджанець каштану «Бріоті» коштував 390 євро, а з поставкою та розмитненням сума одного саджанця склала 430 євро. При цьому з 285 каштанів 115 саджанців подарували місту спонсори. Проте, у зв'язку зі сформованими обставинами, за словами Олександра Мазурчака, місто не понесло жодних збитків, тому що заплатило італійській фірмі лише 50% від контракту.

Олександр Мазурчак повідомив, що сума всього контракту для міста склала 980 тис.грн. «До повного з'ясування питання решта коштів не будуть проплачені італійській фірмі», - констатував пан Мазурчак.

Радник глави КМДА припустив, що підміна каштанів могла б бути політичною акцією, спрямованою на дискредитацію іміджу Олександра Попова.

За словами Олександра Мазурчака, експерти також проведуть додаткову експертизу для з'ясування того, стійкі чи посаджені каштани до молі.

Варто відзначити, що глава Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко вже зараз стверджує, що каштани, висаджені на Хрещатику, не приживуться.

Причина всьому - жахливий екологічний стан вулиці. «Саджати каштани на такій загазованій вулиці, як Хрещатик, - екологічний злочин і відмивання грошей. Вони всі посохнуть через рік. У серпні, от побачите, 50% будуть сухими», - пояснює експерт.

Нагадаємо, раніше прес-служба КМДА анонсувала, що до кінця квітня на Хрещатику висадять 289 м’ясочервоних каштанів «Бріоті», у тому числі 115 подарованих спонсором. Вартість висадки одного каштана становить 5,4 тис. грн - ця сума включає всі супутні витрати (доставку, підготовку грунту, роботи з висадки). Вартість одного дерева, подарованого спонсором, склала 6 тис. грн. Фахівці стверджують, що «Бріоті» - представники самого витривалого сорту каштанів у світі: вони не бояться молі і стійкі до захворювань.

Однак, коли каштани почали цвісти, виявилося, що висаджені вздовж дороги дерева - звичайні кінські, на що вказує біле суцвіття.

 
Коментарі (0)