Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиянам обіцяють покращену міську електричку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам обіцяють покращену міську електричку

Київська влада запевняє, що протягом тижня графік роботи електрички буде поступово відновлено.

Столична влада в повному об’ємі виконала фінансування та погодила процедуру ремонтних робіт поїздів міської електрички, тож до 17 вересня буде поетапно відновлено графік руху транспорту.

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови столичної адміністрації Михайла Костюка.

«Скарги громадян, які надходять до Контактного центру, говорять про те, що міська електричка потребує, насамперед, технічного вдосконалення. Разом із тим, необхідно кардинально змінювати підхід до організації роботи кільцевої електрички, зробити чіткою та зрозумілою економіку її роботи. Тож було вирішено виділити проект «Міська електричка» в окреме комунальне підприємство з подальшим переформатуванням його в партнерський проект із залізницею. Також цей крок дозволить не обтяжувати «Київпастранс» невластивим для нього видом громадського транспорту», – заявив Михайло Костюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головною проблемою невиходу на лінію електричок є наднормова зношеність поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років. За приблизними підрахунками, через це на бюджет міста лягають додаткові видатки на ремонт та утримання в сумі близько 3 млн грн на місяць. Тож столична влада розглядатиме можливість заміни рухомого складу, який був би менш затратним, а також адаптованим до міських умов. У свою чергу це дозволило б зменшити навантаження на міський бюджет.

Як повідомляла раніше «Україна Комунальна», у липні 2013 року КМДА заплатила 5 млн грн Південно-Західній залізниці за обслуговування та ремонт електропоїздів, що курсують по Київському залізничному кільцю. Загалом з початку руху «міської електрички» Південно-Західної залізницею  надано послуг на суму 95,6 млн грн, оплачено – 35,8 млн грн, заборгованість складає  – 59,8 млн грн.

 
Коментарі (0)