Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам перерахують тарифи на «комуналку» за п’ять років
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам перерахують тарифи на «комуналку» за п’ять років

У столиці вирішили перерахувати тарифи на ЖКП в період з 2006 по 2011 роки. Причиною цього є виявлення порушень при нарахуванні цін за спожиті послуги за ці п’ять років.

ПАТ «Київенерго» та ПАТ «Київводоканал» здійснять перерахунок тарифів за надані житлово-комунальні послуги в період з 1 грудня 2006 по 1 січня 2011 років. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, передає прес-служба Київради.

«У період з грудня 2006 року по січень 2011 було порушено процедуру реєстрації розпоряджень виконавчого органу Київради (КМДА) щодо встановлення тарифів — вони не були зареєстровані у встановленому законом порядку в Головному управлінні юстиції, внаслідок чого, логічно, вони не мають законної сили. Проте, за цей період вказані тарифи за комунальні послуги та теплову енергію надавалися за тарифами, встановленими відповідно до цих розпоряджень.

Тому, наразі, існує нагальна необхідність у здійсненні перерахунку платежів за надані житлово-комунальні послуги» — зазначили в Київраді.

Проектом рішення передбачається, що міський голова до 1 жовтня має створити комісію задля розслідування факту порушення процедури державної реєстрації розпоряджень виконавчого органу Київради (КМДА) щодо встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та теплову енергію у період з грудня 2006 року по січень 2011. Також ПАТ «Київенерго» здійснить перерахунок нарахованих платежів за теплову енергію (опалення та гаряче водопостачання) та за комунальні послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води, а ПАТ «Київводоканал», в свою чергу, — перерахунок за постачання питної води та водовідведення за вказаний період часу.

Проект рішення направлено на розгляд постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 7 місяців 2015 року кияни сплатили майже 4 мільярди гривень за житлово-комунальні послуги. На кінець липня заборгованість населення столиці становила трохи більше мільярду гривень.

 
Коментарі (0)