Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГКиянам пояснили, чиє житло підпадає під арешт за комунальні борги
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам пояснили, чиє житло підпадає під арешт за комунальні борги

У Києві відбиратимуть житло за комунальні борги лише у принципових боржників. Столична влада вирішуватиме питання щодо арешту житла через заборгованість за ЖКП з кожною сім’єю в індивідуальному порядку.

У Києві вирішуватимуть питання про арешт житла за комунальні борги в індивідуальному порядку з кожною родиною Житло відбиратимуть лише у тих, хто не сплачує за надані ЖКП з принципу. Про це під час прес-конференції заявив заступник мера Києва Петро Пантелеєв.

«По кожній родині буде вирішуватися ситуація окремо. Якщо ми дійсно бачимо, що у людей немає грошей об'єктивно, ніяких таких тиранських заходів не буде. Реструктуризація, будемо допомагати отримати субсидію, ще щось. Ми будемо намагатися комплексно вирішити проблему, допомогти людині знайти джерело для розрахунків, а потім вже врегулювати відносини за розрахунками», - сказав він.

Тож, чиновник наголосив, що арештовувати будуть житло тих киян, які принципиво не сплачують за спожиті ЖКП.

«До підвищення тарифів у нас недоплата щомісяця складає близько 10-12%. Тобто 10-12 % людей не платили вчасно. І ці 10% ми розклали на сегменти і бачимо, що це люди не малозабезпечені, це не пенсіонери, це люди, які мають по два-три автомобілі, що мають нормальні квартири, які просто кажуть, що ми не будемо платити. І картина така: є сумлінні платники при всіх там складнощі сьогодення, а інші вважають, що можна не платити. Ось такі люди для нас є сьогодні опонентам», - сказав заступник мера.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у столиці мешканці будинків без теплолічильників сплачуватимуть за опалення відповідно до температури зовнішнього середовища. Таким чином, оплата за тепло буде приблизно ж такою як і для киян будинки яких мають встановлені лічильники.

 
Коментарі (0)