Рус Укр
ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаКиянам порахують тепло за новою методикою
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам порахують тепло за новою методикою

ПАТ «Київенерго» вирішило піти на зустріч своїм споживачам і поставити в рівні умови тих мешканців, у будинках яких встановлені прилади обліку теплової енергії, і тих, у яких вони встановлені, але не прийняті на комерційний облік.

Кияни, в будинках яких встановлені, але ще не прийняті на комерційний облік вузли обліку теплової енергії зможуть сплатити фактичний обсяг споживання в жовтні, а не нормативний (з розрахунку за квадратний метр), як це було раніше. Тобто згідно з тією сумою, яку вони заплатили б за показниками будинкового лічильника теплової енергії. Про це під час брифінгу повідомив комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма.

«Таким клієнтам нарахування за централізоване опалення за жовтень місяць ми зробимо за новою методикою» - пояснив він.

За словами комерційного директора ПАТ «Київенерго», суть її в тому, що в квитанціях, які отримають клієнти компанії, в будинках яких встановлені, але ще не прийняті на комерційний облік вузли обліку теплової енергії, сума буде розрахована, виходячи з проектного теплового навантаження будівлі з урахуванням температури навколишнього середовища під час опалювального сезону і кількості днів фактичного надання послуги по кожному будинку.

«Кожен будинок має певне проектне теплове навантаження в гігакалоріях. Тобто проектне споживання теплової енергії. Воно розраховується на певну температуру навколишнього середовища. Ми ж візьмемо при нарахуванні цих гігакалорій в жовтні фактичну температуру навколишнього середовища, яка була в цьому місяці. Вона була, зазначу, досить висока ніж середня по зимі. І для кожного будинку буде враховано фактичну кількість днів, коли у всьому будинку вже було підключено опалення», - зазначив він.

При цьому пан Бушма підкреслив, що застосування відповідної методики дозволить максимально наблизити нарахування за опалення в платіжках киян, у будинках яких лічильники теплової енергії встановлено, але ще не прийняті на облік, до тих платіжок киян, в чиїх будинках раніше були встановлені вузли обліку і які вже розраховуються за фактичними показниками приладів обліку.

«Ми не можемо сказати, що буде 100% збіг, але, проаналізувавши методику нарахування, ми розуміємо, що це буде максимально близько», - сказав він.

Читайте також: У Києві впроваджують проекти для економії енергоресурсів

Примітно, широке застосування такого алгоритму розрахунку з кінцевим споживачем компанія практикує вперше.

«Зараз досить складна економічна ситуація, ми дуже сподіваємося, що наш крок на зустріч киянам буде ними теж позитивно сприйнятий і ті квитанції, які будуть виставлені до оплати, буде своєчасно оплачено» - резюмував пан Бушма.

Нагадаємо, в 2015 році ПАТ «Київенерго» реалізує інвестпрограму по установці в столичних будинках 3 тис. вузлів обліку теплоенергії. Враховуючи ще 1 тис. вузлів, які встановлюють в цьому році міська влада, 90% споживачів столиці в зоні теплопостачання компанії будуть платити за тепло за показаннями лічильників.

Довідково:

Станом на 4 листопада за програмою Суспільства вже змонтовано 2 795 вузлів. Згідно з графіком, паралельно з закінченням етапу робіт з монтажу обладнання вузлів обліку в металі компанія здійснює установку витратомірів та обчислювачів, а також виконує пусконалагоджувальні роботи на змонтованих вузлах обліку. Витратоміри та обчислювачі вже встановлено на 1189 вузлах обліку теплоенергії. З них на комерційний облік компанією прийнято 807 приладів. У відповідності з наявними людськими та технічними ресурсами, тестування, пусконалагоджувальні роботи і прийняття на комерційний облік триватимуть близько місяця.

 
Коментарі (0)