Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиянам повернули гроші за комуналку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам повернули гроші за комуналку

Комунальні керуючі компанії, які надають послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, справили перерахунок за неякісні або надані не в повному обсязі компослуги

Комунальні керуючі компанії, які надають послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, справили перерахунок за неякісні або надані не в повному обсязі компослуги, повідомляє Хроніка.інфо.

За оцінками міських чиновників, сума перерахунку склала понад 4,7 млн ​​грн. А його результати кияни побачать у платіжках вже у вересні.

«Ми провели аналіз звернень людей за якістю роботи комунальних житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕКів). Там, де підтвердилися факти ненадання або неякісного надання окремих послуг - зробили перерахунок », - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, горе-комунальників карали за погано прибрані двори, темні під'їзди, сухі клумби біля будинків і пожовклі газони. Крім того, перерахунок робили через неякісне обслуговування ліфтів, систем диспетчеризації, вентканалов.

У КМДА зазначили, що порушення були виявлені Житлово-комунальною інспекцією, яка в свою чергу реагувала на скарги городян, підтверджуючи факти надання неякісних послуг.

Нагадаємо, що в серпні міська влада вдвічі підвищили тарифи на послуги з обслуговування прибудинкових територій. Так, замість 2,8 грн / кв.м кияни тепер платять 5,8 грн / кв.м. А якщо не встигнуть з оплатою до 20-го числа місяця, то все 6,43 грн / кв.м.

При цьому міська влада закликали киян бути пильними і повідомляти про неякісно надані послуги і виконані роботи. На думку чиновників, контролювати роботу підрядників повинні самі городяни. А щоб уникнути зловживань, була створена Житлово-комунальна інспекція. Яка повинна перевіряти достовірність скарг мешканців багатоповерхівок.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Вересня 2017 p. 20:30
У травні і червні 2017 року субсидій взагалі не було. У платіжці за липень була зазначена субсидія, але настільки мізерна, що навіть менша за знижку. А якщо є субсидія , то знижка не застосовується. Отже , виходить, що субсидіантам була нарахована сума до сплати більша, ніж несубсидіантам....