Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКиянам «відтягнули» термін повірки лічильників
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам «відтягнули» термін повірки лічильників

У КМДА вирішили подовжити термін повірки лічильників. Наразі більше половини засобів обліку киян потребують тестування. Організації, які мають ліцензію на виконання повірки, не зможуть зробити це за короткий час.

Термін повірки лічильників подовжили до 1 січня 2015 року. Таке рішення було прийнято під час робочої наради в КМДА. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Загалом у столиці більше 1 мільйона лічильників, 689 тисяч з них потребують повірки. Зрозуміло, що організації, які мають ліцензію на виконання повірки, не зможуть зробити це за короткий час. Саме тому виник ажіотаж серед населення», – зауважив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.
 
До речі, у КМДА пояснили, що для квартирних засобів обліку води міжповірочний інтервал становить 3-4 роки, залежно від типу лічильника, про що зазначається у паспорті на прилад обліку. Ті лічильники, у яких вийшов строк експлуатації, слід не повіряти, а взагалі замінити.
 
«Існує два можливі варіанти (повірки лічильника – ред.). Перший – з демонтажем приладу обліку, триває не більше місяця. При цьому споживач сплачує за воду згідно із середньомісячними показниками лічильника. Організація, яка здійснює повірку, має надати відповідний сертифікат. Другий варіант – без демонтажу. Ліцензована фірма проводить повірку відразу на місці. А сертифікат виконавець повірки надсилає до споживача близько 2-х тижнів з подальшою фіксацією сертифікату в ЖЕКу», – пояснив пан Новицький.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підвищення тарифів вже торкнулося опалення, електроенергії та води. Однак за прогнозами експертів, це ще не кінець. На їхню думку, зростатиме і вартість утримання прибудинкових території. 
 
Коментарі (0)