Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКияни перестали пити воду
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни перестали пити воду

Зменшення водокористування у великі християнські свята закономірне, однак продовжує спостерігатися тенденція до загального поступового зниження об’ємів споживання води у столиці за останні 20 років.

Цього року на Великдень аналітичний відділ Київводоканалу зафіксував рекордно низькі за останні 48 років показники споживання столичними мешканцями води. 670 тис. м³. за добу — саме такої позначки сягнуло водоспоживання киянами у свято Пасхи. Аналогічні середньодобові обсяги води спостерігалися ще у 1964 році.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Київводоканалу.

Для порівняння: у 1964 році за офіційним переписом кількість населення Києва становила 1,304 млн жителів, довжина водопровідної мережі – 904 км, а за добу мешканці столиці у середньому споживали 675 м³ води. 

За офіційним переписом станом на перше січня 2012 року населення столиці становить 3 млн жителів, неофіційно — до 5 млн, довжина водопровідної мережі при цьому – 4 тис. 134 км 94 м, у середньому за добу кияни споживають 868 тис. м³ води. 

Зменшення водокористування у великі християнські свята закономірне, однак продовжує спостерігатися тенденція до загального поступового зниження об’ємів споживання води у столиці за останні 20 років.  

Зауважимо, що такі процеси характерні не лише для столиці та інших міст України, а для всього світу. 

Нагадаємо, що у 1991 році споживання води сягнуло своєї рекордної позначки, а потім почало різко знижуватися. Так, загальний обсяг подачі води споживачам в 1991 році становив – 1 млн 500 тис. м³ за добу, а за 2011 рік – 868 тис. м³ за добу, що майже на третину менше.  

При зменшенні водоспоживання Київводоканал виводить з експлуатації об'єкти — насосні станції, резервуари чистої води - потреба у функціонуванні яких відпадає. Так, у квітні цього року на насосній станції «Смородинка» виведено з експлуатації та законсервовано один із чотирьох резервуарів чистої води. 

Водовідведення прямопропорційне водопостачанню, і якщо раніше великі об'єми стічної води забезпечували швидке проходження нечистот в колекторах, то сьогодні зменшення її кількості не дозволяє належним чином розбавляти відходи, що призводить до їх накопичення і збоїв у системі водовідведення. Крім того, незаповненість перерізу каналізаційних труб, діаметри яких місцями сягають більше трьох метрів, сприяє швидшому проходженню процесів газової корозії, яка руйнує залізобетонні конструкції колекторів. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)