Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКияни залишилися без артезіанської води
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни залишилися без артезіанської води

Електроенергія необхідна «Київводоканалу» для роботи обладнання водозабірних і насосних станцій.

10 квітня фахівці ПАТ «Київенерго» відключать від енергопостачання насосні комплекси 9 артезіанських свердловин, які обслуговує ПАТ «АК «Київводоканал».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «АК «Київводоканал».

Причиною відключення стала мільярдна заборгованість «Київводоканалу» за електроенергію. Його загальний борг перед Київенерго, станом на 1 квітня 2012 року, становив 1,057 млрд гривень.

Про відключення «Київводоканал» був повідомлений у встановлений законом термін.

Таким чином, від енергопостачання відключене насосне обладнання бюветів: на вул. Львівській, 84, на вул. Гаршина, 1, на вул. Саратовській, 22, на вул. Кіквідзе, 34-а, на вул. Шахтарській, 6-а, на вул. Голосіївській, 51/2, на вул. Уманській, 3 та на вул. Кіото, 7.

Подальше накопичення боргів з боку «Київводоканалу» ставить під загрозу енергопостачання всього водного господарства столиці.

Електроенергія необхідна «Київводоканалу» для роботи обладнання водозабірних і насосних станцій. Наприклад, середньодобове споживання електроенергії Деснянською водопровідною станцією становить 270 тис. кВтг/добу, Дніпровської водопровідної станцією – 120 тис. кВтг/добу.

«Ми з розумінням ставимося до того, що «Київводоканал» є життєзабезпечувальним підприємством столиці, тому поки не вдаємося до відключення електроенергії на його виробничих потужностях. Але той факт, що щомісяця «Київводоканал» тільки прирощує борги за електроенергію на 20-30 млн. гривень, рано чи пізно може виявитися вирішальним для припинення безоплатного споживання», – повідомив директор СВП «Енергозбут» ПАТ«Київводоканал» Олексій Савенков.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (1)
Володимир
10 Квітня 2012 p. 15:38
Уважаемый г-н Алексей Савенков: отключите пожалуйста личный дом директора "Киевводоканала"и/ или его замов, а также, возможно, и квартиру главного бухгалтера, а также их общий киевский офис. Возможно тогда они задумаются над вопросом ответсвенности за неплатежи и их личное неудобство послужит обществу. А отключать бюветы - это не конструктивно:) и не поспособствует общему благу горожан.