Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиєву приготували транспортний сюрприз
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Києву приготували транспортний сюрприз

Новий трисекційний трамвай восени вийде на Борщагівську швидкісну лінію.

Вже у вересні на Борщагівську лінію швидкісного трамваю у Києві може вийти новий трисекційний трамвай «Каштан», який повністю виготовляється на базі КП «Київпастранс».

Про це сьогодні повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк, відвідавши експериментальний цех підприємства, де проконтролював хід технологічних налаштувань трамваю та його готовність до випробувань.

Як повідомляє прес-служба КМДА, новий транспортний засіб має довжину понад 30 м та здатен вмістити до 300 пасажирів. Він відповідає сучасним характеристикам громадського транспорту: має поліпшений дизайн та зручний салон. Також у нового трамваю 40-45% підлоги мають низький рівень, передбачені висувні пандуси для візків і спеціальне місце, куди можна прикріпити інвалідне крісло. У вагонах встановлена система кондиціювання, а для покращення умов роботи для водія передбачений окремий кондиціонер.

Однією з переваг трамваю є новий візок із покращеними характеристиками, що дозволить транспорту плавно рухатися й зупинятися.

Крім того, «Каштан» оснащено системою відеоспостереженням та інформаційним обладнанням – моніторами та звуковими оповіщеннями про зупинки.

Рішення розпочати виробництво власних трамваїв було прийнято через відсутність на ринку оптимального варіанту поєднання комфорту, нових технологій і вартості. Реалізація цього проекту дозволила зекономити значні суми коштів, а також створити нові робочі місця.

Нагадаємо, що на лінії швидкісного трамваю на Троєщині вже успішно експлуатуються шість вагонів виробництва КП «Київпастранс» довжиною 15 м та місткістю майже 150 осіб.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», новинкою для Києва має стати поява «легкого» метро, яке курсуватиме через весь Київ по колу. Усе коло він проїжджатиме за 32 хв. зі швидкістю 60 км на годину. Трамвай зможе перевозити на годину до 28 тис. пасажирів в одному напрямку, що значно покращить транспортне сполучення для мешканців старої Дарниці, Троєщини та Борщагівки. В кільце будуть вливатися три швидкісних трамвайних лінії: вже існуюча Борщагівська і нові – Троєщинська та Ленінградська.

 
Коментарі (0)