Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиїв просить обґрунтування нових тарифів на ЖКП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ просить обґрунтування нових тарифів на ЖКП

Київська влада вимагає у чиновників та Нацкомісії, аби ті змусили монополістів обґрунтувати встановлення нових тарифів на ЖКП та презентувати вартість їхніх послуг.

Київська міська державна адміністрація вимагає  у монополістів та уряду обґрунтування тарифів на ЖКП. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА.

«Ми вимагаємо від уряду та НКРЕКП, щоб вони зобов’язали монополістів обґрунтувати та презентувати вартість своїх послуг. Як, наприклад, отримуючи трохи більше тисячі гривень пенсії, можна сплачувати рахунки майже на таку ж суму? Саме тому тарифи мають бути такими, щоб люди могли їх сплачувати. Щоб не було так, що ці тарифи написали і скинули згори, а законослухняна людина опиняється в умовах, коли розуміє, що повинна платити, але не може», – підкреслив Віталій Кличко.
 
Мер наголосив, що звернувся до монополістів із вимогою до наступного опалювального сезону встановити за власний рахунок у київських будинках лічильники тепла.
 
«На це потрібно майже півмільярда гривень. Ми зараз спілкуємося з монополістами, знайшли в бюджеті 50 млн грн. Але, якщо монополісти підвищують ціни, вони повинні забезпечити усіх мешканців Києва лічильниками», – наголосив Віталій Кличко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», столичні тролейбуси частіше робитимуть зупинки. «Київпастранс» ввів додаткову зупинку для двох тролейбусних маршрутів міста. У підприємстві вважають, що це покращить транспортні пасажирські перевезення.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Квітня 2015 p. 18:29
У квартирах, де немає індивідуальних квартирних лічильників холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується не по нормативам, як неправдиво стверджується на цьому сайті, а по так званому "фактичному" споживанню ХВ. "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у 4-5 разів перевищує нормативне. А зменшення норм споживання ХВ з 5,5 кубометрів до 1,6 кубометрів на особу мало на меті лише значне зменшення розміру субсидій, оскільки субсидії призначаються тільки в межах норм споживання. ---------------------------------------------------------------------- Думаю, що якщо квартирних лічильників ХВ і ГВ не передбачено будинковим проектом, то мешканці дійсно повинні платити лише в межах норм споживання. Або нехай ЖЕКи безплатно встановлять у квартирах таких будинків свої лічильники ХВ і ГВ, або хоча б лічильники ХВ.