Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиїв «вдарив» по відходам
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ «вдарив» по відходам

Сьогодні на території каналізаційно-насосної станції (КНС) «Ново-Святошинська» відбулось відкриття першої в Києві сучасної спеціальної станції приймання рідких побутових відходів.

 

Сьогодні на території каналізаційно-насосної станції (КНС) «Ново-Святошинська» відбулось відкриття першої в Києві сучасної спеціальної станції приймання рідких побутових відходів
 
Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ПТА «Київводоканал».
 
Нова сучасна станція, призначена для приймання рідких побутових відходів (РПВ), побудована згідно із усіма діючими нормативами та оснащена сучасним обладнанням. Обслуговування асенізаційних машин вестиметься згідно із затвердженою технологією, за якою на один кубометр зливної рідини має припадати від одного до десяти кубометрів чистої технічної води. Тільки за таких умов можна уникнути каналізаційних засмічень, що призводять до аварійних ситуацій на шляху від точки зливу до Бортницької станції аерації, а також знизити ризик поламок та збоїв у роботі самих очисних споруд.
 
Відкриття станції РПВ надасть можливість зручного та безпечного способу зливання асенізаційних стоків з дотриманням усіх санітарних вимог. Розташування зливної камери на території КНС «Ново-Святошинська» дозволить  повністю вирішити питання викачки вигрібних ям у киян, що проживають насамперед у Києво-Святошинському районі, Біличах, Новобіличах та інших прилеглих районах приватного сектору. Та варто зазначити, що ця станція – лише перший із низки запланованих до майбутнього відкриття пунктів обслуговування асенізаційних машин.
 
До кінця поточного року Київводоканал планує відкрити ще 4 приймальних резервуари в різних частинах Києва. Фактично, все буде залежати від того, наскільки сумлінно перевізники побутових стоків здійснюватимуть нормативний скид на наших станціях приймання РПВ.
 
Необхідність у подібних станціях сьогодні гостро постає як перед Товариством, очисні споруди якого зазнають нищівного удару від систематичного несанкціонованого зливу концентрованих нечистот просто в каналізацію, так і перед мешканцями приватного сектору, де на даний момент центральну каналізацію мають лише 15% будинків, та, як наслідок, перед власниками асенізаційного транспорту, якого за неофіційними даними у Києві та області налічується понад 600 одиниць. Очевидно, що єдиний до сьогоднішнього дня санкціонований отвір для зливу відходів, який знаходиться на території ВАТ «Київспецтранс», був не в змозі самостійно вести обслуговування такої кількості транспорту, крім того, технології, за якими ведеться приймання РПВ в цьому пункті, на даний час є застарілими та не відповідають СНіП.
 
Тариф на приймання побутових стоків наразі розроблений та знаходиться на погоджені в міськраді. Він складатиме близько 18 гривень за кубометр. З урахуванням витрат перевізника на транспортування РПВ, для сім’ї з трьох людей, що мешкають у приватному секторі, вартість обслуговування вигрібної ями складе близько 200 гривень на місяць.
 
Нова сучасна станція приймання РПВ покликана також покращити екологічну ситуацію у столиці, адже відомі випадки, коли злив нечистот відбувається у дощову каналізацію, яка не передбачає очистку стоків, або ж взагалі – просто в лісосмузі, завдаючи неабиякої шкоди навколишньому середовищу високою концентрацією хімічних речовин у відходах, що потрапляють у ґрунтові води та розповсюджують зараження по території Києва та області. Одночасно із відкриттям станції, Київводоканал у співпраці з усіма екологічними установами столиці посилює контроль за несанкціонованим самозливом.
 
 
Коментарі (0)